Acasă Local Coronavirusul a pătruns și la Confecții Bârlad. Anchetă epidemiologică declanșată în cea...

Coronavirusul a pătruns și la Confecții Bârlad. Anchetă epidemiologică declanșată în cea mai mare fabrică de cămăși din țară

0

Panică printre salariații SC Confecții SA Bârlad, cel mai mare producător de cămăși din țară, societate cu 900 de angajați, după ce o muncitoare a fost confirmată pozitiv cu COVID 19 și mai multe angajate din secția în care lucra aceasta au intrat în izolare.

Femeia a avut febră mai multe zile la rând, timp în care a mers la serviciu. Surse neoficiale din fabrică ne-au spus că la un moment dat, nu a mai putut sta în picioare și a fost chemată salvarea.

Angajata se află în acest moment internată în spital.

”Ni s-a adus la cunoștință de conducerea fabricii de confecții, printr-o adresă, despre existența cazului confirmat. Situația a intrat în monitorizarea noastră, fiind declanșată și o anchetă epidemiologică în acest sens”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

Despre faptul că angajata infectată cu SARS-CoV2 a continuat să vină la serviciu deși avea febră, aceasta ar fi fost greșit diagnosticată de medicul de familie care o consultase.

Contactat telefonic, Emil Copceac, directorul SC Confecții SA Bârlad, ne-a declarat: ”Salariata a prezentat documente medicale eliberate de medicul de familie de care aparținea, potrivit cărora avea pneumonie. Noi nu putem contesta opinia unui medic, pentru că nu suntem de specialitate. Din punctul nostru de vedere, am luat toate măsurile igienico-sanitare prevăzute de lege. Noi nu am întrerupt activitatea nici măcar o oră de la începutul pandemiei. S-au luat măsuri foarte clare de reorganizare a fluxurilor, la cantină, angajații nu mai stau cate patru la o masă, ci câte doi, am achiziționat aparate de detectat temperatura foarte performante, am distribuit măști. Tot ce a ținut de noi, am făcut, dar ce se întâmplă în afara firmei, cum înțeleg oamenii să se protejeze, nu știm. Noi avem interes mare să luăm măsuri de protecție a salariaților pentru că nu dorim să închidem fabrica. Și așa avem comenzi puține. Am decalat programul de activitate, asigurăm cel puțin opt metri pătrați pentru fiecare muncitor. Mai departe, ține strict de fiecare angajat în parte”. (Simona MIHĂILĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.