Acasă Local Creșterea prețurilor la materialele de construcții, la un pas de a bloca...

Creșterea prețurilor la materialele de construcții, la un pas de a bloca unul dintre cele mai importante proiecte din județ. ”Fondurile au fost suplimentate, așa încât investiția va fi finalizată”, declară senatorul Iulian Bîca

0

Creșterea prețurilor la materialele de construcții a pus în pericol unul dintre cele mai importante și mai costisitoare proiecte din județul Vaslui: reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din Bârlad, Vaslui, Huși și Negrești.

Proiectul, realizat preponderent cu fonduri europene și cofinanțat de Consiliul Județean, dar și de UAT-urile beneficiare, a fost la un pas de a fi blocat.

Pericolul a fost depășit prin adoptarea unui proiect de lege prin care sumele necesare finalizării vor fi suplimentate de la bugetul de stat. Situația de la Vaslui nu este unică, și alte proiecte din țară fiind amenințate de blocaj din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții. A fost nevoie de intervenția statului, întrucât neîndeplinirea obiectivelor la termen au consecința recuperării de către Comisia Europeană a sumelor decontate până în prezent. Adică am putea fi puși pn situașia de a înapoia banii cheltuiți până acum”, a declarat senatorul Mihail Iulian Bîca.

Așadar, suma destinată proiectului de reabilitare și extindere a sistemelor de apă și de canalizare din județ a fost majorată de la 63 de milioane de lei, la 90 de milioane.

Am votat acest proiect de lege atât în comisii cât și în plen. Lipsa banilor ar fi putut bloca proiectul. Dreptul la apă potabilă și la canalizare sunt esențiale pentru un trai decent, civilizat. Nu poți vorbi de civilizație, dacă nu ai asigurate apa și canalizarea. După cum nu poți vorbi de dezvoltare, fără căi de comunicație. Pentru noi, vasluienii, finalizarea proiectelor cu fonduri europene la termen, precum și atragerea de noi fonduri, sunt vitale. Suntem cel mai sărac județ al țării iar fondurile europene, proiectele guvernamentale, reprezintă șansele noastre la dezvoltare, a mai spus senatorul liberal Mihai Iulian Bîca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.