Acasă Administrație publică Cum a renunțat patronul Piscinei Greenfield la un proiect european de 1...

Cum a renunțat patronul Piscinei Greenfield la un proiect european de 1 milion de euro, în zona Prodana, după ce Boroș l-a trimis ”la plimbare”

0

Încep să iasă gunoaiele de sub preșul administrației Boroș. Campanie sau ne-campanie, adevărurile camuflate de poze fotoshop-ate îi explodează în față lui Dumitru Boroș cu aceeași precizie cu care au fost ascunse.

Un adevăr ce iese acum la iveală e că Bârladul a pierdut șansa unei baze de agrement de un milion de euro, fonduri europene, după ce proprietarul Piscinei Greenfield, care voia să investească în perimetrul Bălții Regiei (alipit de Prodana), a fost tratat cu un refuz de neimaginat de însuși primarul Boroș.

O fermă piscicolă, posibilitatea de a pescui în apă curată, terenuri de sport, plimbări cu barca, hidrobicicleta și multe alte modalități de petrecere a timpului liber, toate la pachet cu crearea câtorva zeci de locuri de muncă – iată ce au pierdut bârlădenii.

Totul s-a întâmplat grație primului gospodar al acestui oraș, cel care promitea în urmă cu 4 ani că va crea 1.500 de locuri de muncă și că va ”deschide” orașul pentru investitori. Cel care se plânge acum că investitorii fug de Bârlad preferând să-și instaleze sediul fiscal în comunele din jurul Bârladului.

Nimeni altul decât Dumitru Boroș, cel despre care bârlădenii care l-au votat în 2016 nu știau că investitorii cărora urma să le ”deschidă orașul” erau, de fapt, prietenii lui. În afara lor, nimeni nu a primit nimic!

Constantin Constantinescu, fost primar al Bârladului și actual candidat pentru aceeași funcție, a relatat luni, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul PSD, cazul scandalos al omului de afaceri pe care Primăria Bârlad a refuzat să îl ajute, deși nu ar fi fost necesar niciun efort, niciun deranj și nicio pierdere din partea municipalității. Dimpotrivă!

Constantinescu a pomenit de proprietarul Piscinei Greenfield, ca replică la afirmațiile făcute de Boroș, într-o altă conferință de presă, cum că fosta administrație PSD nu a făcut nimic pentru mediul privat.

”E uimitor cum tocmai el, domnul Boroș, are îndrăzneala să afirme așa ceva. E celebru cazul unui intreprinzător privat din Bârlad, care are mai multe afaceri, inclusiv în sport. Omul ăsta, care nu are nicio treabă cu politica, a vrut să pună bazele unei afaceri de agrement la Balta Regiei. Era vorba de un proiect de aproximativ 600.000 euro de la Uniunea Europeană, sumă căreia i se adăuga și contribuția lui de până la un milion de euro. Omul a depus proiectul, dar ca să obțină finanțarea trebuia să prezinte dovada că deține Balta Regiei pentru o perioadă mai mare de timp. A mers la Dumitru Boroș și a cerut închirierea bălții. Acesta i-a spus că nu i-o poate da spre închiriere pentru mai mult de 10 ani. Omul i-a explicat că investiția nu poate fi amortizată într-un timp atât de scurt, i-a explicat cu cifre că ar fi necesari 15 – 20 de ani ca să recupereze banii cheltuiți. Boroș nu a înțeles, a fost surd la toate argumentele. Efectiv, nu a vrut să-i dea. Și mai sunt mulți alți oameni de afaceri cărora le-a trântit ușa în nas. Acestea sunt locurile de muncă pe care le-ar fi avut Bârladul dacă domnul Boroș ar fi fost un profesionist”, a spus Constantin Constantinescu.

”Nu s-a dorit această investiție. A trebuit să renunț. Nu mai am nimic de comentat”

Contactat de reporterii Ziarului Obiectiv, proprietarul Piscinei Greenfield a confirmat eșecul negocierii cu municipalitatea locală, căreia i-a cerut sprijin pentru realizarea acestei investiții.

”Nu știu care este motivul pentru care nu s-a dorit. Poate nu au vrut, poate nu au înțeles, nu știu ce a fost. Nu ma interesează politizarea acestui subiect, știu că suntem într-un moment în care pot fi trase concluzii greșite. Tot ce pot spune este că am pierdut șansa de a obține fonduri pentru un proiect frumos. Eu am închiriat Balta Regiei pentru cinci ani. Contractul de închiriere poate fi reînnoit din 5 în 5 ani, clauza fiind că Primăria Bârlad poate rezilia oricând acest contract în cazul în care ”interesele orașului” o cer. Practic nu am nicio garanție că mâine voi mai fi chiriaș al Bălții Regiei. Numai că Uniunea Europeană nu acceptă asemenea parteneriate. Nu oferă finanțare pentru o afacere pe un teren care astăzi este, mâine nu este. Am insistat foarte mult la domnul primar să prelungim perioada de închiriere la 15 – 20 de ani. Nu a dorit. A trebuit să renunț la investiție. E tot ce pot spune. Nu mai am nimic de comentat”, ne-a declarat proprietarul Piscinei Greenfield.

Material de propagandă electorală, comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Vaslui. Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.