Acasă Infracțional Cum a reușit un bărbat din Mureș să păcălească mai multe persoane...

Cum a reușit un bărbat din Mureș să păcălească mai multe persoane din Negrești că au câștigat un mare premiu, înșelându-le apoi cu suma de 48.000 de lei

0

Polițiști din cadrul Poliției orașului Negrești efectuează cercetări față de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Mureș, bănuit de comiterea a 3 infracțiuni de înșelăciune și o infracțiune de tentativă la înșelăciune.

În perioada 19 – 21 septembrie 2021, bărbatul a contactat telefonic mai multe persoane, cu vârstele cuprinse între 50 și 90 de ani, din orașul Negrești, și a pretins că este reprezentantul unei companii de telefonie mobilă.

Victimele au fost informate că ar fi câștigat un premiu în valoare de 38.300 lei, drept răsplată pentru achitarea la timp a facturilor emise de respectiva companie. De asemenea, acestora li s-ar fi solicitat să reîncarce contul unui număr de telefon mobil, cu mai multe coduri de reîncărcare ale operatorului de telefonie mobilă.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este estimat la 4.800 lei și nu a fost recuperat.

În ziua de 21 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Negrești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au efectuat o percheziție domiciliară în județul Mureș. În urma efectuării percheziției au fost identificate și ridicate, în vederea confiscării, mai multe telefoane și cartele telefonice, folosite la comiterea infracțiunilor. Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, ulterior, instanța de judecată dispunând față de acesta măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, în cadrul dosarului penal, se efectuează cercetări și față de o femeie, în vârstă de 32 de ani, din județul Mureș, aceasta fiind cercetată în stare de libertate. Polițiștii vasluieni efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor două persoane, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inpsectoratului Județean de Poliție Vaslui. (Horațiu POPA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.