Acasă Infracțional Darul de botez a ajuns amendă la poliție! Două petreceri sistate de...

Darul de botez a ajuns amendă la poliție! Două petreceri sistate de forțele de ordine din cauza nerespectării măsurilor de protecție

0

Pentru două familii din județul Vaslui, petrecerile de încreștinare a copiilor lor vor fi, peste ani, amintiri de coșmar, după ce au fost nevoite să le întrerupă și să-și trimită invitații acasă.

Este vorba de o familie din comuna Solești și una din comuna Tăcuta care au organizat petreceri de botez fără a ține cont de regulile de protecție impuse de pandemia de coronavirus.

Neglijența le-a costat pe cele două familii chiar mai mult decât atât, pentru că oamenii legii care au apărut în toiul petrecerilor (organizate la curte), nu doar că au sistat evenimentele, dar au amendat 17 dintre persoanele prezente. Suma amenzilor: 24.500 de lei!

Totul s-a petrecut în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, când la nivelul județului Vaslui a avut loc o amplă acțiune de prevenire și limitare a virusului Sars-Cov2.

Au participat peste 740 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, în sprijinul cărora au venit Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, Poliția Locale, DSP și ITM.

Au fost derulate 42 de controale, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 245 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, peste 270 de mijloace de transport persoane (dintre care 170 destinate transportului în comun de persoane) și au fost legitimate peste 1.920 de persoane.

Echipele de control au depistat peste 536 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de peste 56.000 lei.

Scopul forţelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Ne dorim ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei! Vă amintim de TELVERDE0800 800 165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, au transmis reprezentanții IJP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.