Acasă Local De ziua lor, ambulanțierii vasluieni oferă servicii medicale în Piața Civică

De ziua lor, ambulanțierii vasluieni oferă servicii medicale în Piața Civică

0

Astăzi este sărbătorită Ziua Naționala a Ambulanţei din România. Se împlinesc 117 ani de existență a acestui serviciu.

Festivitățile naționale vor avea loc la Târgu Jiu, acolo unde participă și o delegație de 10 persoane din partea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, delegație condusă de managerul Mihaela Cristina Corduneanu.

”La nivel local, SAJ Vaslui va avea un cort în Piață Civică unde patru reprezentanți ai serviciului vor împărți pliante cetățenilor și le vor acorda servicii medicale în limita competențelor”, a anunțat dr. Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt al SAJ Vaslui.

Mesajul managerului Mihaela Cristina Corduneanu cu prilejul Zilei Naționale a Ambulanței

Ambulanţa este serviciul la care românii apelează prima dată în situațiile critice, situații care pot face diferența în ceea ce privește viața proprie, viața celor dragi sau chiar a unor necunoscuți. În prima jumătate a anului 2023, echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui au răspuns la un număr de 25. 593 de solicitări, efectuând un număr de 1.213.603 km cu un efectiv de cca 20 ambulanțe pe tură.

Nu doar la Vaslui, ci în toate județele țării parcul auto al serviciilor de ambulanță este învechit și afectează activitatea serviciului de urgență.

35% din numărul total de ambulanțe al SAJ Vaslui are peste un milion de kilometri.

Mulți vasluieni aflați în agonie sunt preluați zilnic de astfel de ambulanțe. Mașini care ar fi trebuit să zacă demult într-un cimitir auto, însă care sunt folosite în continuare pentru unul dintre cele mai importante servicii pe care un stat îl poate oferi cetățenilor săi: transportul de urgență la un spital.

Indiferent de existența aparaturii performante, de starea parcului auto fără devotamentul și dedicația personalului angajat din serviciile de ambulanță, nimic nu ar fi posibil.

Astăzi e ziua lor, a celor de la Serviciul de Ambulanță. De 117 ani răspund cu drag și prompt nevoilor cetățenilor.

Sunt oamenii din prima linie care iau cu ei, dupã fiecare interventie, parte din fericirea celor salvați sau din durerea celor rãmași fãrã cei dragi. Eu le doresc sã-și pãstreze puterea de muncã, entuziasmul și devotamentul.

Oameni dragi, voi sunteți cei care aduceți speranța în ochii deznădăjduiți, voi restabiliți viața acolo unde nu există speranță, voi sunteți cei în mâinile cărora ne stau viețile!

La mulți ani! Să ne trăiți !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.