Acasă Local Decizie în premieră la Bârlad: din această lună, Aquavas va face publici...

Decizie în premieră la Bârlad: din această lună, Aquavas va face publici indecșii apometrelor de bloc. Bârlădenii vor putea vedea de ce plătesc mai mult decât indică apometrele proprii

2

Decizie în premieră la Bârlad, unde conducerea sucursalei locale a Aquavas a luat decizia, la propunerea viceprimarului Ana-Maria Vintilă, să facă publici și indecșii apometrelor de scară sau de bloc. Situația pe luna aprilie poate fi vizualizată AICI.

Măsura vine ca urmare de deselor nemulțumiri exprimate de bârlădeni, mai ales de cei care locuiesc la bloc, în legătură cu facturile la apă, care nu reflectă consumurile afișate de apometre. Este vorba de veșnica problemă a diferenței dintre consumul indicat de apometrul general (de scară sau de bloc) și suma consumurilor individuale, aceasta din urmă fiind, adesea, mai mică. Mai clar, apometrul general arată un consum de apă mult mai mare decât cantitățile adunate de la fiecare apartament (pe baza indicelui comunicat de proprietari).

Explicațiile acestei diferențe sunt multiple: furturi de apă, raportări nereale de către unii proprietari etc. Potrivit legii, aceasta diferență de apă trebuie plătită tot de proprietari, așa că Aquavas o împarte în mod egal.

”În virtutea transparenței, începând din această lună, Aquavas va publica și situația centralizată la nivel de consum de scară/bloc. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că vom vedea de ce ne sunt facturați metri cubi în plus, diferența fiind generată de raportarea nereală a consumului individual.

Acum câteva zile am solicitat Aquavas să publice lista cu consumul de apă pentru fiecare scară de bloc, consumul declarat de locuitorii din scara respectivă și diferența dintre aceste două consumuri, respectiv cota distribuită pe fiecare apartament dată de diferența rezultată. Reacția a fost cât de poate de promptă.

https://aquavaslui.ro/…/bransare-si-racordare/barlad

Recomand asociațiilor de proprietari să afișeze la fiecare scară de bloc situația lunară pentru a ajuta cetățenii să înțeleagă de ce se facturează metri cubi în plus, față de ceea ce a fost declarat. De asemenea, declararea lunară a consumului de apă reprezintă responsabilitatea noastră, a cetățenilor. În acest fel facturarea în plus, va dispărea. Sper să ajungem cât mai curând la instalarea de apometre cu citire la distanță, astfel încât să plătim fix cât consumăm”, a declarat viceprimarul Ana-Maria Vintilă.

2 COMENTARII

  1. Scoateti apometrele pe casa scarii, mai angajati cativa cititori si nu ar trebui sa aveti diferente. Sau apometre cu trsnsmiterea indexilor la distanta. Inyrebarea este daca vrea Aquavas.

    • DA, APOMETRE CA LA CONSUMUL DE GAZ ȘI CURENT, PE SCARĂ, CONTOR ÎN AFARA APARTAMENTULUI. ȘI CONTROL SERIOS LA FIECARE APARTAMEN, PENTERU CĂ SE FURĂ ȘI OAMENII CINSTIȚI SUFERĂ…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.