Acasă Administrație publică Demisie surprinzătoare: Georgică Vulpe, unul dintre cei mai loiali apropiați ai primarului...

Demisie surprinzătoare: Georgică Vulpe, unul dintre cei mai loiali apropiați ai primarului Boroș, a demisionat din Consiliul Local Bârlad

0

Debut de mandat cu evenimente surpriză în Consiliul Local Bârlad: profesorul de istorie Georgică Florian Vulpe, membru PNL, a demisionat din funcția de consilier local. Vulpe se afla la al doilea mandat în această funcție.

Anunțul ridică semne de întrebare, deoarece liberalul era cunoscut ca un apropiat loial al primarului Dumitru Boroș, președintele PNL Bârlad.

Vulpe s-a remarcat din această postură mai cu seamă din a doua jumătate a mandatului trecut, când s-a poziționat de nenumărate ori în mod vizibil în apărarea deciziilor și inițiativelor lui Boroș.

Demisia a fost depusă pe 11 decembrie, și va produce efecte de pe 1 ianuarie. Altfel spus, Georgică Vulpe va participa la ședința ordinară a Consiliului Local, ce va avea loc mâine, precum și la eventualele ședințe extraordinare din decembrie.

În mediul politic au apărut deja diverse ipoteze legate de surprinzătoarea demisie. De la faptul că Vulpe ar fi supărat că nu intră în calculele pentru funcția de viceprimar (funcție pe care Boroș i-ar fi promis-o) și până la varianta că este favorit pentru fotoliul de șef al Inspectoratului Școlar Județean.

În notificarea privind demisia, Georgică Florian Vulpe a invocat ”motive personale”.

Locul rămas vacant în CL ar urma să fie ocupat de un alt liberal, Mihai Gigel Zugravu, șeful stației CFR Bârlad. Ce puțin, el este următorul membru PNL votat pe listele partidului la alegerile locale din septembrie. Rămâne de văzut dacă, între timp, în calculele PNL Bârlad nu au intervenit alte priorități, în așa fel încât Zugravu … să piardă trenul. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.