Acasă Local Deputatul USR Mihai Botez, despre plata ilegală a primelor de 500 de...

Deputatul USR Mihai Botez, despre plata ilegală a primelor de 500 de euro la Spitalul ”Beldiman”: ”Ca om care a donat spitalului, mă simt înșelat”

0

Reacții în lanț după ce Curtea de Conturi Vaslui a comunicat autorităților locale de la Bârlad rezultatul controlului efectuat în iunie la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman”, raport ale cărui concluzii le-am publicat și în ”Bârladul meu” (AICI).

Deputatul USR Mihai Botez este unul dintre cei mulți scandalizați de faptul că managera Daniela Borș a încălcat chiar legea pentru a-și premia anumiți subalterni cu câte 2.500 de lei, chiar dacă activitatea acestora nu este una care să-i expună riscului direct de infectare; fochiști, tâmplari, zidari, electricieni, instalatori, spălătorese).

Gestul managerei Borș a fost văzut de Botez, dar și de opinia publică, nu doar unul ilegal, ci și ca o desconsiderare față de eforturile populației, firmelor, persoanelor publice care au rupt din avutul lor (atât cât a fost) ca să susțină spitalul și cadrele medicale cele mai expuse în lupta cu virusul SARS-CoV2.

În 2017 am donat bani către spitalul Bârlad pentru a putea să-și reinternalizeze spălătoria. La începutul pandemiei am donat pentru ca spitalul din Bârlad să poată să-și procure materiale sanitare necesare.

Acum, deși aveam dubii și nu voiam să dau crezare bârfelor, ni se confirmă faptul că banii adunați cu greu, merg pe alte ”priorități” decât cele la care ne-am gândit noi.

Stimulentele trebuie acordate în conformitate cu legea. Poate și acei lucrători au fost expuși, însă spitalul trebuie să respecte legea, înainte de toate.

Din aceste motive mă simt cumva înșelat și poate că acesta este motivul pentru care lucrurile în spital nu se îndreaptă.

Spitalul are nevoie de o conducere căreia să-i pese cu adevărat de instituție și prin comportamentul său să inspire toată comunitatea să sprijine spitalul, nu să risipe încrederea care cu greu s-a reconstruit”, este punctul de vedere pe care deputatul USR Mihai Botez l-a expus pe contul său de socializare. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.