Acasă Local Detalii despre programele de credit cu dobândă subvenționată lansate de Ministerul Familiei....

Detalii despre programele de credit cu dobândă subvenționată lansate de Ministerul Familiei. Iată sumele oferite, vârsta maximă a celor care se pot împrumuta și pentru ce pot fi cheltuiți banii

0

Vasluienii care își întemeiază o familie, care au nevoie de ajutor pentru educația copiilor, care vor să își cumpere o mașină sau o locuință, precum și cei care urmează o formă de învățământ superior au la dispoziție, de luni, 7 noiembrie, șansa unui credit cu dobândă subvenționată de stat.

Oportunitatea a venit odată cu lansarea de către Ministerul Familiei a două noi programe: ”Student Invest” și ”Family Start”, prin care pot face împrumuturi de până la 50.000, respectiv 75.000 de lei, garantate de către stat în proporție de 80% și cu dobânda subvenționată, perioada de rambursare fiind de 10 ani, cu o perioadă de grație de 5 ani.

Deputatul Eduard Popica a venit cu detalii în sprijinul vasluienilor interesați, prin intermediul unei informări publicată pe pagina sa de socializare. Deputatul social-democrat transmite că Programul „Family Start” se adresează tinerilor de până la 45 de ani neîmpliniți care își întemeiază o familie și care au nevoie de sprijin financiar pentru cununia religioasă sau civilă, dar și pentru plata cheltuielilor cu educația copiilor (creșă, grădiniță, școală, after-school), taxe de studii sau activități extrașcolare ale acestora, pentru achiziția de autoturisme familiale noi cu 7 locuri, plata chiriei, avans la achiziția unei locuințe.

De asemenea, Programul „Student Invest” este destinat tinerilor de până la 31 de ani care urmează o formă de învățământ superior de stat și care nu au forța financiară de a-și achita taxele de studii, inclusiv licență, master, doctorat, pentru publicarea unor cărți sau a studiilor de specialitate, plata locurilor de cazare în căminele studențești.

Instituțiile bancare partenere cărora se pot deja adresa cei interesați sunt CEC Bank, Libra Bank și băncile cooperatiste afiliate Creditcoop, fiind discuții avansate și cu Raiffeisen Bank și Alpha Bank.

”La fel ca și celelalte multe proiecte ale Partidului Social Democrat, care vin in ajutorul tinerilor romani, dorim ca și aceste doua programe să ofere sprijin concret celor ce au cu adevărat nevoie. Faptul ca acestea sunt garantate de stat în proporție de 80%, cu o dobânda subvenționată de stat, reprezintă plasa de siguranță pentru beneficiari. Aceste facilități sunt create pentru ca fiecare să își urmeze calea în viață fără teamă că va fi abandonat atunci când, poate, se va afla într-un impas”, a declarat deputatul Eduard Popica. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.