Acasă Local Din nou, la Bârlad! Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin

Din nou, la Bârlad! Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin

0

Bârlădencele cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani au iarăși ocazia de a profita de prezența la Bârlad a caravanei IRO Iași, prin intermediul căreia pot beneficia de un test gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin.

Viceprimarul orașului, Ana-Maria Vintilă a aunțat că echipa de cadre medicale a IRO Iași va fi prezentă la Bârlad timp de două zile, pe 20 și pe 21 noiembrie, în fața Centrului de Permanență Bârlad, între orele 10 și 15.

”Le îndemn pe toate doamnele care au vârsta corespunzătoare acestui tip de analiză să se programeze pentru un test care le poate salva viața. Depistat în fază incipientă, cancerul de col uterin are șanse foarte mari de vindecare. Pentru testarea în cadrul acestui eveniment nu este nevoie de bilet de trimitere sau de card de sănătate, motiv pentru care sunt așteptate și doamnele care nu sunt angajate și, deci, nu plătesc asigurare de sănătate”, ne-a declarat viceprimarul Ana-Maria Vintilă.

Programările se fac la numerele de telefon 0335800180 și 0335800181.

Acțiunea IRO Iași se face în parteneriat cu Fundația Enable România, în cadrul proiectului ONCOPREV – Fii responsabilă de sănătatea ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.