Acasă Local Doi cai priponiți aiurea au fost la un pas să mănânce pomul...

Doi cai priponiți aiurea au fost la un pas să mănânce pomul de Crăciun instalat în centrul comunei Costești

0

Puțin a lipsit ca din inimoasa inițiativă a localnicilor din Costești, care a presupus cheltuieli financiare, dar mai ales timp și implicare, să se aleagă praful.

Comunitatea din Costești era să rămână fără pomul de Crăciun instalat în centrul satului, după ce un localnic și-a priponit caii foarte aproape de brad. Scăpați de atenția stăpânului, care dispăruse cine știe unde, caii s-au repezit la crengile bradului adus cu mari eforturi tocmai din județul Harghita.

Prezența de spirit a unui localnic a salvat la timp pomul de Crăciun, dar neglijența proprietarului cabalinelor a fost aspru criticată în public.

Avem și «oi negre», nu se poate pădure fără uscătură! Astăzi, un cetățean «mai cu moț», și-a legat caii de stâlpul de lângă brad, aceștia aproape că se hrăneau din crengile bradului! Nu-i posibil ca cineva fără pic de simț civic să-și bată joc de munca celor care vor să aducă o brumă de «altceva»! Vom sesiza autoritățile locale, din nou, să amplaseze un indicator cu «staționarea interzisă» a atelajelor hipo în zona centrală a localității Costești! Îi rog pe cei care vor interpreta această postare, să facă diferența între «staționarea interzisă» și «oprirea interzisă»!, a scris pe grupul de socializare al comunei Costinel Burghelea, reprezentantul Asociației Costești – Comuna Mea Dragă (ACCMD), cea care a donat bradul.

Căruțașul s-a ales cu mustrările sătenilor care au le-au cerut edililor comunei să fie mai fermi în a-i sancționa pe cei care încalcă regulile.

Oamenii i-au felicitat, în paralel, pe cei care au avut inițiativa amplasării bradului în centrul satului, de la care au aflat că pomul urmează a fi împodobit de elevi și că ornamentul principal – steaua din vârf – este pregătit deja.

Bradul urmează a fi împodobit de către elevii Școlii «Sfântul Ierarh Luca» Costești, cu sprijinul Primăriei Costești! Țin să menționez, pentru a înlătura orice speculație, următoarele: bradul a fost donația ACCMD cu sprijinul Ocolului Silvic de Regim Gheorgheni jud. Harghita, materialul pentru suport a fost asigurat de Neștian Iulian, manopera pentru suport a fost executată de Sandu Panainte, închirierea platformei Silviu Cîrjonțu, o parte din combustibil, 40 l motorină, din partea Primăriei Costești! Mulțumim lui Cristi Drăguș, pentru frumoasa stea ce va fi în vârful bradului! Sincer, nu am crezut că va fi o așa mobilizare din partea locuitorilor satului Costești! Mulțumim tuturor!”, a mai menționat Costinel Burghelea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.