Acasă Local Doliu în lumea medicală bârlădeană! S-a stins neașteptat din viață medicul stomatolog...

Doliu în lumea medicală bârlădeană! S-a stins neașteptat din viață medicul stomatolog Maria Moisuc

0

O veste tristă a îndoliat în mod neașteptat lumea medicală bârlădeană: a încetat din viață medicul stomatolog Maria Moisuc, una dintre cele mai cunoscute doctorițe din breasla dentiștilor din oraș, cu o îndelungată carieră, de aproximativ 40 de ani.

Dr. Maria Moisuc s-a stins marți, 18 aprilie, în urma unei boli nemiloase care a evoluat galopant și pe care și-a descoperit-o aproape întâmplător, în urma unui set de analize, în luna ianuarie. Avea doar 62 de ani.

Colegii medici, asistente, tehnicieni dentari, pacienți și toți cei care au cunoscut-o au primit cu neîncredere și cu uluire vestea incredibilă a morții doctoriței.

A sosit ca medic în cadrul Policlinicii stomatologice în anul 1985 și și-a slujit meseria fără întrerupere între pereții aceleeași clădiri până în urmă cu mai puțin de două luni. Mii și mii de bârlădeni care s-au lăsat pe mâinile sale i-au apreciat profesionalismul. Colegii săi i-au admirat întotdeauna blândețea, bunătatea dar și puterea extraordinară de muncă.

Dr. Maria Moisuc era căsătorită și are un fiu. Cei care doresc să își ia rămas bun o mai pot face până joi, la ora 11, la capela Bisericii ”Sf. Ion”, unde este despus trupul neînsuflețit și de unde va pleca pentru totdeauna la Cimitirul ”Eternitatea”.

”Maine, 20 aprilie ne luăm adio de la dr. Moisuc Maria, medic stomatolog. Colegii toți regreta despărțirea de un suflet drag cu calități deosebite. Drum lin printre îngeri, suflet drag. Saptamana luminată sa-ți deschidă porțile cerului, unde îi vei găsi pe cei dragi, iar de acolo să-i ocrotești pe cei pe care i-ai iubit, dar și de noi, care ne vom aminti mereu de omenia și calitățile tale. ADIO SUFLET DRAG, MEREU IN SUFLETELE NOASTRE” – sunt cuvintele pline de sensibilitatea transmise de colega sa, Doina Popa, tehnician dentar.

De la aflarea tristei vești, atât la capelă cât și la cabinetul său, a fost un adevărat pelerinaj. Mii de flori și de lumânări au fost aduse de cei care au apreciat-o, iubit-o și respectat-o. De altfel, ușa cabinetului doctoriței Moisuc, din cadrul Policlinicii stomatologice, va fi străjuită de flori și lumânări aprinse timp de 40 de zile. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.