Acasă Local ”Domnule prefect de Vaslui, dumneavoastră aveți copii? Să vă fie RUȘINE și...

”Domnule prefect de Vaslui, dumneavoastră aveți copii? Să vă fie RUȘINE și sper ca la viitoarele alegeri să fiți tratați ca atare!”

0

Situație alarmantă la Vama Albița, acolo unde refugiații care intră în țară, mâncarea și apa pregătite de voluntari pentru ei îngheață efectiv, după ce generatorul de curent electric s-a ars.

Semnalul de alarmă a fost tras de Cristina Hurdubaia, președinta Asociației ”Copacul cu fapte bune”, care a făcut un apel vehement către autorități.

”Oameni buni, e nevoie de un #share #urgent, vă rog mult, poate ajunge la autoritățile din județul #Vaslui, care ar putea să se implice mai mult în situația refugiaților care intră pe la #VamaAlbița.

Generatorul din Vama Albița nu a mai făcut față și s-a ars. E nevoie de altul urgent, pentru că îngheață toată lumea de acolo, și refugiații, și mâncarea, și apa, tot.

Dacă e cineva care poate ajuta cumva, e rugat să sune la 0761121044 sau 0753312654”, a scris Cristina Hurdubaia.

Președinta Asociației ”Copacul cu fapte bune” a condamnat și lipsa de sensibilitate a conducerii Prefecturii Vaslui care ar fi refuzat să instaleze toalete ecologice în Vama Albița și să creeze condiții decente pentru copiii ucrainieni care își așteaptă aici părinții.

Cristina Hurdubaia

”Autoritățile din județul Vaslui nu au vrut să instaleze nici măcar două toalete ecologice la Vama Albița, pe motiv că acolo nu e punct de trece din Ucraina la noi, în condițiile în care, pe la Albița, intră în România, via Republica Moldova, mii de oameni zilnic. Înțeleg că dacă au făcut o tabără pentru refugiați la Huși nu îi mai interesează pe cei de la Prefectură că mulți copii își așteaptă părinții care vin din urmă, la Vama Albița, pentru a pleca mai departe, unde și-au propus ei să ajungă. Mulți nu vor să meargă la centrul din Huși, fix din cauza asta.

În plus, La Vama Albița există niște magazine de tip DutyFree, fix după bariera epidemiologică, care ar fi putea fi transformate în săli de așteptare, poate puneți mâna și vă interesați (vorbesc de cei care reprezintă Prefectura Vaslui) cine le administrează și le transformați URGENT în săli de așteptare pentru refugiați. Domnule prefect de Vaslui, dvs aveți copii? Sau știți cum arată empatia?

Să vă fie RUȘINE și sper ca la viitoarele alegeri să fiți tratați ca atare!”, a scris Cristina Hurdubaia în finalul postării.

Contactați de reporterii Ziarului Obiectiv, prefectul Daniel Onofrei și subprefectul Dorin Apostu nu au răspuns la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.