Acasă Local Donație generoasă făcută de patronii firmei Berlin spitalului bârlădean: 20.000 de lei,...

Donație generoasă făcută de patronii firmei Berlin spitalului bârlădean: 20.000 de lei, pentru achiziționarea unei centrale termice la Boli Infecțioase. Iată ce motivație stă în spatele gestului familiei Pricope

0

de Simona MIHĂILĂ

Un nou gest demn de recunoștință vine să încheie anul actelor filantropice pentru Spitalul ”Elena Beldiman” Bârlad, care nu a mai cunoscut o astfel de perioadă fructuoasă de acte caritabile în folosul său de când însăși postelniceasa Elena Beldiman a împroprietărit instituția.

De astă dată, darul de preț vine din partea patronilor lanțului de magazine Berlin din Bârlad, Daniela și Florin Pricope cei care, pe lângă donația impresionantă de 50.000 de lei făcută spitalului la începutul pandemiei, își desăvârșesc facerea de bine cu încă una, de 20.000 de lei.

Banii au fost donați pentru achiziția unei centrale termice de ultimă generație ce va fi montată în Pavilionul II al Secției Boli Infecțioase.

”Am înțeles că cea existentă nu face față perioadelor geroase. Mă bucur să putem pune și noi umărul. Până la urmă, atunci când ne îmbolnăvim, spitalul unde ajungem prima dată este cel din localitatea noastră. Ar fi ideal ca nevoile minimale să nu fie asigurate prin donații, dar dacă și noi, cei care avem cât de cât posibilități financiare întoarcem spatele, atunci ce s-ar mai întâmpla? Eu, unul, nu vreau să știu și îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu mi-a dat ocazia să aflu”, ne-a declarat Florin Pricope, co-administrator al lanțului de magazine Berlin.

Florin Pricope ne-a mărturisit că nici el nu a scăpat de infectarea cu Sars-Cov2. Spre norocul său, a avut o formă medie, care i-a permis să se trateze acasă.

”Am ieșit din izolare în urmă cu circa trei săptămâni. Din fericire, familia mea se afla într-o vacanță, în afara localității. Le-am spus să nu se întoarcă acasă până ce nu mă vindec. Nu este de glumă cu această boală. Deși nu a avut o evoluție spre o fază gravă, virusul m-a speriat și pe mine. În primă fază am tușit și atunci mi-am dat seama că nu e în regulă. Testul a arătat că sunt pozitiv. Am intrat imediat pe tratament și, chiar sub influența medicamentelor, saturația sângelui a scăzut în doar două zile. Au fost și niște dureri de spate incredibile, nu am mai avut niciodată așa ceva. Mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat doar cu atât”, ne-a povestit Florin Pricope.

El spune că imediat ce vaccinul va fi disponibil nu va ezita să se vaccineze: ”Nu cred în teorii conspiraționiste. Cine are o asemenea putere, cei care stau «la butoane», cum se spune, ar putea să ne decimeze mult mai simplu, fără atâta scandal mondial. Astea sunt povești”.

Centrala termică performantă achiziționată din donația firmei Berlin va fi montată, cel mai probabil, în perioada următoare. Pavilionul II găzduiește doar pacienți Covid, clădirea principală (cea dinspre stradă) fiind alocată personalului administrativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.