Acasă Administrație publică Dr. Mihai Buescu, medic de familie de peste 30 de ani în...

Dr. Mihai Buescu, medic de familie de peste 30 de ani în comuna Vinderei, a murit din cauza infecției cu Sars-Cov2. Nu a avut niciun simptom până aproape de ultimele clipe

0

O veste teribilă zdruncină comuna Vinderei, dar și lumea medicală din județul Vaslui: medicul de familie Mihai Buescu, bârlădean la origine, a fost răpus de noul coronavirus, la vârsta de 68 de ani.

Zilele trecute, dr. Buescu, cel care de 30 de ani veghea la sănătatea oamenilor din comuna Vinderei, a chemat ambulanța după ce i s-a făcut rău chiar la cabinet.

Ionuț Ghiur, primarul comunei Vinderei, spune că nu avusese niciun simptom până la acel moment.

”Nu a tușit, nu a avut febră, nu știa nimic. La un moment dat și-a pierdut cunoștința și atunci și-a dat seama că este ceva în neregula, dar a pus totul pe seama problemei cardiace de care suferea de mai multă vreme. Testul a confirmat că era infectat. Investigațiile medicale au arătat că avea plămânii extrem de afectați. Cu toate acestea, în timp ce virusul îi devora plămânii, el era asimptomatic”, ne-a declarat primarul Ghiur.

Dr. Buescu purta, de multe luni, o adevărată campanie de conștientizare a pacienților săi asupra pericolului COVID 19. Pe pagina sa de socializare a făcut permanent postări în care le explica oamenilor cum să se protejeze și de ce este necesar să o facă.

Nimeni dintre cei care îi erau apropiați nu înțelege care a fost momentul în care dr. Buescu a lăsat garda jos.

Trei morți într-o săptămână, la Vinderei

Îmbolnăvirea medicului de familie vine pe fondul izbucnirii unui val de îmbolnăviri în comuna Vinderei.

Primarul Ghiur spune că brusc, o mulțime de oameni s-au infectat cu noul coronavirus, iar în ultima săptămână au murit trei oameni, singurele decese de până acum (între care și dr. Buescu).

”E jale în comuna noastră. Nu știu cum și de unde au apărut atâtea cazuri deodată. Șase funcționari din primărie au intrat în izolare. Doi dintre ei sunt pozitivi, mâine mai vin două rezultate”, a explicat primarul Ghiur.

Luni, după valul de infectări, Primăria Vinderei a fost închisă pentru 15 zile.

”În aceasta perioada vom raspunde cererilor dumneavoastră la nr de telefon 0743199301. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră sa trecem cu bine peste aceasta perioada grea in care ne aflam. Numai împreuna și respectând regulile vom reusi sa avem grija de părinții, bunicii și copiii nostri. Dumnezeu sa ne ajute”, a scris Ionuț Ghiur pe contul său de socializare.

Vestea morții doctorului Mihai Buescu tot de primar a fost dată:

”Regret profund dispariția fulgerătoare a domnului Dr. Buescu Mihai. A fost un om deosebit care timp de aproape 30 ani a deservit aceasta comunitate zi și noapte. Din pacate acest virus perfid a dus la agravarea stării de sănătate a domnului doctor, cauzând decesul. Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu sa-l ierte!”.

Dr. Mihai Buescu era și consilier local al comunei Vinderei. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.