Acasă Administrație publică Drumurile distruse de viituri din comuna Băcani devin amintire. Firma Soragmin a...

Drumurile distruse de viituri din comuna Băcani devin amintire. Firma Soragmin a început lucrările de reabilitare

0

Veste îmbucurătoare pentru locuitorii comunei Băcani, grav afectați de viiturile care au făcut prăpăd în 2018: vor începe lucrările de reabilitare și asfaltare ale drumurilor distruse de ape și aluviuni.

Zilele trecute, Vasile Stoica, primarul comunei, a predat amplasamentul și bornele de reper firmei care va efectua lucrările, respectiv SC Soragmin SRL.

La întâlnire au fost prezenți și reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice, proiectul de refacere a infrastructurii primind suport financiar – 128.969,96 lei – de la bugetul de stat.

Finanțarea a fost aprobată încă din timpul guvernării trecute, alocarea propriu-zisă a banilor făcându-se abia acum.

În tot acest timp, Primăria Băcani a trebui să parcurgă toți pașii birocratici.

”După o activitate intensă de aproape trei ani de zile pentru rezolvarea tuturor etapelor obligatorii (realizarea ridicărilor topografice, a studiilor geotehnice, a studiului de fezabilitate, obținerea avizelor necesare, precum și susținerea proiectului în comisiile tehnico-economice la minister), am predat amplasamentul și bornele de reper către constructor. Firma Soragmin poate începe pregătirile de șantier pentru ca această investiție să înceapă conform programului. Toate deplasările mele către București, la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice și toate insistențele mele pentru susținerea acestui proiect către toți factorii de decizie, încep ușor să dea roade!”, le-a transmis primarul Vasile Stoica cetățenilor comunei. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.