Acasă Local Dumitru Boroș, desemnat președinte interimar al PSD Bârlad

Dumitru Boroș, desemnat președinte interimar al PSD Bârlad

1

Organizația municipală PSD Bârlad are, de duminică, 14 aprilie, un nou lider: Dumitru Boroș, primarul în exercițiu al municipiului Bârlad. Desemnarea lui Boroș la conducerea organizației vine pe fundalul unora dintre cele mai agitate și mai imprevizibile evenimente politice din ultimii ani, atât din Bârlad, cât și din județ. Adrian Solomon a fost ales președinte al organizației județene după 17 ani în care s-a aflat în fruntea social-democraților bârlădeni și după ani de zile în care i-a făcut lui Boroș o opoziție zgomotoasă.

Dumitru Boroș, la rândul său, deși era liberalul cu cea mai mare popularitate din Bârlad și unicul liberal ales după 1990, în funcția de primar al orașului, a avut surpriza de a fi înlăturat de la conducerea PNL Bârlad de către Nelu Tătaru (președinte la județ) și apropiații acestuia. În urma unui proces, lui Boroș i s-a dat câștig de cauză, însă decizia de repunere în funcție nu a fost respectată nici măcar de liderii liberali de la București.

”Mai grav decât orice a fost faptul că Bârladul a avut cel mai mult de suferit. Am avut uși închise la ministere, rectificări bugetare unde am primit mai puțini bani decât o comună și proiecte blocate. Am primit semnale clare că această persecuție va continua. Din afară, aceste lucruri nu se văd, dar am fost în situația de a rămâne cu proiectele neterminate. Fără suplimentările de fonduri de la Guvernul actual, am fi fost în blocaj în acest moment”, ne-a declarat primarul Dumitru Boroș.

Rămas fără partid, Boroș s-a văzut în fața apropiatelor alegeri locale cu posibilitatea de a obține un nou mandat de primar din poziția de independent, deci lipsit de orice sprijin politic și, mai ales de un Consiliu Local care să-i voteze inițiativele.

”Nu există să poți face administrație de succes fără ca majoritatea consilierilor municipali să-ți voteze inițiativele, iar un primar independent nu are consilieri de partea lui într-un consiliu local. Nu are cum. Așadar discuțiile cu un partid puternic, cum este PSD, au venit în mod firesc. Iar ajutorul pentru Bârlad, a apărut imediat. Pentru mine asta contează. Să fim sprijiniți și tratați cu seriozitate”, a mai spus primarul Dumitru Boroș. (Simona MIHĂILĂ)

1 COMENTARIU

  1. Bravo felicitări,PSD, ai dat dovadă de înțelepciune și altruism, alegând ca în frunte să ți fie cel mai bun primar posibil,de după revoluție.. Încă o data, felicitări PSD,succes deplin în alegeri..
    Voi vota fără să stau pe gânduri PSD, la toate alegerile.. Asta și pt acest primar, excepțional, și pt primărița de la Grivița,o alta achiziție de marca, dar și pt o guvernare fff bună.. Consider ca acum România se află pe drumul cel mai bun posibil, alături de UE și NATO..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.