Acasă Local După luni întregi de blocaj, Bârladul reintră în normalitate! Se redeschid restaurantele,...

După luni întregi de blocaj, Bârladul reintră în normalitate! Se redeschid restaurantele, teatrul, muzeul și… sălile de jocuri

0

Blocajul a luat sfârșit la Bârlad! Bârlădenii se vor putea întoarce, de mâine, la viața de dinainte de lockdown. Vor fi redeschise restaurantele, cafenelele, bibliotecile, teatrul, muzeele, sălile de jocuri etc. Toate acestea vor funcționa în limita a 30% din capacitate, după ce Direcția de Sănătate Publică Vaslui a comunicat Prefecturii că rata de infectare la Bârlad a scăzut la 2,76 la mia de locuitori.

Iată decizia Comitetului Judetețean pentru Situații de Urgență Vaslui:

”Pentru localitățile din județul Vaslui, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5‰ de locuitori și mai mică sau egală cu 3‰ de locuitori, începând cu data de 19 ianuarie 2021, ora 00:00 și până la data de 01 februarie 2021, ora 24:00, se instituie următoarele măsuri :

1. activitățile instituțiilor muzeale, ale bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, ale instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se desfășoară numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, conform art. 1 pct. 6 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.

2. în condițiile pct. 1 organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.

3. organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in și organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt interzise, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.3/2021.

4. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00, conform art. 6 pct. 1 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.

5. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.

6. activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00, conform art. 6 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.

7. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021”. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.