Acasă Administrație publică După patru mandate, primarul de la Mălușteni, forțat să ia o pauză...

După patru mandate, primarul de la Mălușteni, forțat să ia o pauză de la primărie. A pierdut procesul cu ANI, care-l declarase incompatibil

0

După patru mandate în fruntea Primăriei Mălușteni, primarul pesedist Liviu Romică Postolachi este forțat să-și ia o binemeritată pauză de la primărie. Edilul-șef al comunei a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) care l-a găsit vinovat de conflict de interese și l-a declarat incompatibil.

Decizia ANI venea în 2017, iar de atunci Postolachi își caută ”dreptatea” prin instanțe. Pe rând, Curtea de Apel Iași și Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins ca nefondate încercările de apărare, decizia definitivă fiind dată vineri, 26 iunie.

În consecință, ar trebui ca Prefectura Vaslui să pună imediat în aplicare decizia instanței și să-l destituie din funcție. În plus, în următorii trei ani, Postolachi nu mai are voie să candideze nici la primărie și nici pentru vreo altă funcție sau demnitate publică.

Motivul pentru care Liviu Romică Postolachi a ajuns să iasă pe ușa din spate a administrației publice locale, după 16 ani în care a condus comuna Mălușteni, îl reprezintă faptul că în perioada iunie 2012 – septembrie 2013 a ocupat simultan funcțiile de primar și membru al Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Mălușteni, intrând, astfel în conflict de interese. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.