Acasă Local E.ON își arată colții! Anunță că taie curentul pe străzi, la școli...

E.ON își arată colții! Anunță că taie curentul pe străzi, la școli și la alte obiective de utilitate publică. Doi primari vasluieni le cer disperați parlamentarilor de Vaslui să intervină

0

de Simona MIHĂILĂ

Furnizorii de energie își arată colții. Comunitățile locale ar putea rămâne în scurt timp fără curent electric la obiectivele de utilitate publică, iar primele amenințări în acest sens au apărut deja.

Ionuț Ghiur, primarul comunei Vinderei, a anunțat public că E.ON a trimis notificare cu privire la sistarea alimentării cu energie electrică pentru iluminatul stradal, grădiniță, sediul primăriei, începând cu data de 23 decembrie 2022.

Mai mult, locuitorii comunei nu vor avea apă curentă și servicii de canalizare, din pricină că niciun furnizor de energie nu vrea să încheie contract.

”Din păcate, veștile nu sunt bune! Astăzi am primit de la furnizorul de energie electrică, E.ON România, notificările de reziliere a contractelor de furnizare pentru iluminatul stradal, Gradinita Vinderei, sediul Primăriei Vinderei.

De asemenea, pentru branșamentele puțurilor și bazinului de apa de la Obarseni, ne-a fost refuzata semnarea contractului de furnizare, ceea ce va duce la imposibilitatea furnizării apei potabile in acest sat. După o investiție de 200.000 lei la bransamentul electric de alimentare a stației de epurare Vinderei, astăzi constatam ca niciun furnizor de energie electrică nu încheie contracte noi de furnizare, ceea ce va duce la imposibilitatea pornirii stației de epurare și implicit racordarea gospodăriilor la sistemul de canalizare. In acest moment, noi nu mai avem soluții, iar rezolvarea acestei probleme, cu care se confrunta toată România, sta in puterea Guvernului!, a transmis primarul comunei Vinderei pe pagina sa de socializare.

Edilul comunei a prezentat și corespondența purtată cu furnizorii de energie, acolo unde cetățenii pot vedea cu ochii lor cât de gravă este situația.

Potrivit documentelor, E.ON motivează refuzul de a încheia un nou contract de furnizare cu faptul că sursele de energie se află în deficit (vezi foto).

”Ne vom trezi cu debranșări pe capete, atât de la iluminat public cât și de la utilități!”

La scurt timp după postarea primarului Ghiur, un alt primar vasluian, Ciprian Robert Tamaș, de la Șuletea, le cere ajutor parlamentarilor vasluieni.

”Solidar cu colegul și omologul meu primar de la Vinderei! Se pare că de ce ne este frică, nu vom scăpa!

Fac apel la toți parlamentarii PSD și PNL din județul Vaslui să intervină acum și să vorbească toți cu conducerea partidelor lor, până nu va fi prea târziu pentru a rezolva aceste probleme foarte grave! Ne vom trezi cu debranșări pe capete, atât de la iluminat public cât și de la utilități! Vor rămâne instituțiile publice fără curent și satele fără apă!

Oare chiar nu se poate face nimic? Oare chiar acești nemernici care ne furnizează și distribuie energia electrică nu pot fi opriți din demersul lor de a-și bate joc de noi?”, este mesajul primarului de la Șuletea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.