Acasă Local Echipamente de peste 10.000 de euro donate de Rotary Club Bârlad pentru...

Echipamente de peste 10.000 de euro donate de Rotary Club Bârlad pentru tratarea copiilor cu autism

0

de Simona MIHĂILĂ

Clubul Rotary Bârlad se remarcă din nou în mijlocul comunității bârlădene printr-o donație impresionantă făcută în folosul copiilor care suferă de tulburări de spectru autist.

Este vorba de toate cele necesare înființării unei camere senzoriale ce va funcționa în responsabilitatea Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoane cu Dizabilități (CSCPD) din cadrul  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Sponsorizarea, obținută în parteneriat cu Fundația ”People in Need” din Marea Britanie, este în valoare de peste 10.000 de euro și include piese de mobilier, aparate electrice și dispozitive de tratament produse de firma specializată SpaceKraft.

Transportul cu dotările pentru viitoarea cameră senzorială a ajuns ieri, fiind luat în primire de Mirela Petcu, șefa CSCPD, ocazie cu care ea a adresat și o scrisoare de mulțumire Rotary Club Bârlad.

”Întregul echipament va fi pus în funcțiune până la sfârșitul anului în curs de către reprezentanții Fundației «People in Need», Danny Thompson și Joseph Walker, cărora le mulțumim pe această cale pentru implicare”, a transmis Valentin Iosub, președintele Rotary Club Bârlad.

Mirela Petcu a precizat că peste 150 de copii din comunitatea bârlădeană și comunitățile limitrofe vor beneficia de servicii de recuperare la cel mai înalt nivel, datorită echipamentelor primite.

Aceasta este a doua cameră senzorială donată de clubul bârlădean, după cea oferită în urmă cu patru ani Secției Pediatrie din cadrul Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.

”Rotary Club Bârlad le mulțumește și de această dată sponsorilor săi care au înțeles noblețea gestului de a se pune necondiționat în slujba comunității locale”, a mai spus Valentin Iosub. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.