Acasă Local Ediția a III-a a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană ”Nicolae Tonitza” organizată...

Ediția a III-a a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană ”Nicolae Tonitza” organizată în condiții speciale

0

Ajunsă la cea de a III-a edișie, Bienala Internațională de Artă Contemporană ”Nicolae Tonitza” va fi orgnaziată în acest an în condițiile speciale impuse de pandemia de coronavirus, după ce a mai fost amânată o dată, în luna aprilie.

Inițial, bienala a fost programată, așa cum era firesc, în luna aprilie, atunci când se marchează ziua de nașterea a marelui pictor, dar datorită stării de urgență, în care ne aflam, am fost obligați să o amânăm, reprogramând-o pe 14 noiembrie, atunci când la nivel național se dorea organizarea Nopții Muzeelor. Din nefericire situația legată de pandemie este acum chiar mai delicată decât în luna aprilie, în consecință evenimentul nu va mai putea fi organizat, cu prezența nemijlocită a publicului. Totuși, informații și imagini din expoziție veți putea găsi, începând cu ziua de sâmbătă, 14 noiembrie, în cadrul Nopții Muzeelor, la adresele:

email:muzeuparvan@gmail.com

http://www.muzeuparvan.ro/  

http://www.youtube.com/c/MuzeulVasileParvan

https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan

Inițiatorii acestui important eveniment sunt Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Consiliul Județean Vaslui, Primăria Municipiului Bârlad, Consiliul Local în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România care au plăcerea de a vă invita, să participați, într-o manieră mai puțin obișnuită, la cea de-a III-a ediție a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană N.N. Tonitza. La această ediție vor fi prezenți peste 125 de artiști, din numai puțin de 11 țări, de pe două continente. Este vorba de pictori și graficieni români și străini din Republica Moldova, Armenia, Rusia, Macedonia, Spania, Italia, Canada, Lituania, Ucraina, Polonia, Estonia. Juriul bienalei a fost format din prof. univ. dr. Dragoș Pătrașcu – președinte, lector universitar dr. Zuzu Caratănase și pictorul Corneliu Vasilescu – membrii.

De asemenea cei care vor accesa adresele mai sus menționate vor putea viziona și o foarte frumoasă lucrare semnată de marele pictor Henri Matisse, lucrare care ne-a fost pusă la dispoziție, cu generozitate, de marele colecționar bucureștean George Șerban.

Deși expoziția nu va putea fi vernisată în prezența publicului, acesta va avea totuși posibilitate să o viziteze, pe viu, cu respectarea tuturor regulilor în vigoare la acest moment, pe parcursul săptămânilor următoare, cu excepția zilelor de luni, între orele 8.00 – 16.00.

Începând cu data de 14 noiembrie a.c., iubitorii de artă pot achiziționa catalogul bienalei de la sediulcentral al instituției”, au anunțat reprezentanții Muzeului ”Vasile Pârvan”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.