Acasă Editorial EDITORIAL. PNL scrie istorie la Bârlad: îl execută pe singurul primar liberal...

EDITORIAL. PNL scrie istorie la Bârlad: îl execută pe singurul primar liberal din ultimii 70 de ani

5

de Simona MIHĂILĂ

Urmând consecvent linia trasată de la centru, de a stârpi orice urmă de liberalism autentic din România, actualii decidenți din PNL Vaslui reiau virulent activitatea de epurări politice din teritoriu. Ținta prioritară este primarul Bârladului, avocatul Dumitru Boroș.

Boroș este la doilea mandat și, la ambele alegeri, a obținut un scor peste cel al partidului. O locomotivă, altfel spus, care a tras după sine un partid ce nu a mai trecut prin Primăria Bârlad din perioada interbelică.

Marți, la Huși, într-o întâlnire de taină, o gașcă decuplată de spiritul istoric liberal, formată preponderent din foști PMP-iști, a decis că Boroș trebuie eliminat.

Daniel Onofrei, Louis Pălăduță, Victor Minciună, Iulian Groza, Marian Roșca. Cei cărora aceste nume le sunt total necunoscute, nu au de ce să se învinovățească. Sunt niște anonimi de care prea puțini au auzit, indivizi agitați permanet pe lângă scena politică, în așteptarea tradiționalelor ciolane. Și, tot permanent, invizibili pentru electorat.

Aceștia sunt noii ”liberali” de care s-a înconjurat Nelu Tătaru, șeful pe județ al PNL, după ce i-a alungat sau i-a dat afară de-a dreptul pe vechii liberali, unii dintre ei primari de succes cu multiple mandate.

Inspirația de a se aciua pe lângă Tătaru (pe care-l perie sârguincios cât timp PNL e încă la putere) le-a oferit unora dintre anonimii mai sus enumerați ciolanele mult visate: Onofrei a ajuns subprefect, Roșca a fost uns director la Forțele de Muncă, iar Groza, după ce a lustruit pantofii a vreo șapte lideri politici din partide diferite, a ajuns în sfârșit consilier local.

În urma întâlnirii de la Huși, Onofrei a mai obținut un oscior: în aplauzele prietenilor săi îngălați și semiagramați, care abia puteau lega două fraze în conferințele de presă de la PMP, a ajuns președintele interimar al Biroului Permanent Local al PNL Bârlad.

Cu Onofrei în frunte, ”Muppets Show” va continua cel mai probabil cu noi alegeri la PNL Bârlad, în locul celor în care Boroș fusese reales președinte și pe care slujbașii lui Cîțu le-au anulat.

Nu e clar ce urmărește Tătaru la Bârlad. Nu e clar nici dacă vede limpede cât valorează pentru bârlădeni puzderia de caricaturi de care s-a înconjurat. Dar un lucru e cert: PNL a pierdut Bârladul. Fără Boroș, viitoarele alegeri nu vor mai fi despre PNL.

5 COMENTARII

  1. Nu am crezut vreodată că PNL-ul, care a fost la înființarea sa un partid al elitiștilor și al profesiilor liberale, să stimuleze acum și să promoveze proștii. Se vede clar:cine pupă unde trebuie, ajunge sus! Rușinos!

    • in jurul lui Boros numai elite liberale una si una: cadastristi cu contracte cu statul, militieni, carciumari, un fost ciocanar la trenuri, un vanzator de rechizite la scolile si gradinitele din oras, samd. Elita liberalismului barladean in astia sta? De ce a marginalizat-o Boros pe dna Monu, cel mai autentic liberal din Barlad? Pentru ca nu s-a aliniat in spatele agramatilor de care vorbesti tu? Vezi ca esti intr-o mare eroare daca mergi dupa fenta, caci articolul pare a fi publicitate mascata!

  2. Gluma anului! Un primar liberal dar de fapt un autentic pesedist! Înconjurat de valori liberale autentice, foști membri ai Partidului Comunist ori ai instituțiilor de represiune de pe vremea lui Ceaușescu, cum ar fi Luca, Bica, Chelaru, Zugravu, Racoviță șamd, vrea sa ducă liberalismul pe noi culmi. Dar de suspiciunile care planează asupra modului în care se fac alocările bugetare nu spuneți nimic?

  3. Pe d-na Monu nu a marginalizat-o nimeni. Este o persoană respectabilă,un istoric desăvârșit, liberal autentic, dar…la o vârstă care nu îi permite să să fie în politica mare.

    • Doamna MONU (si am scris cu majuscule pentru ca asta e un semn de apreciere) merita sa fie in politica mare mai mult decat toata sleahta de asa zisi pnl-isti cu care s-a inconjurat Bouros-ALDE! Aia toti adunati la un loc nu au valoare nici cat are un fir de par de al doamnei Monu! Sunt penibili si arivisti in comparatie cu simbolul liberalismului vasluian, care da dovada de mai multe calitati decat toata armata de apv-isti ai lui Bouros!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.