Acasă Local El este Polițistul anului în județul Vaslui. Activități de excepție organizate de...

El este Polițistul anului în județul Vaslui. Activități de excepție organizate de IPJ, cu ocazia Zilei Poliției Române

0

Peste 80 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în grad, de Ziua Poliţiei Române.

Cu prilejul sărbătoririi a 200 de ani de atestare documentară a Poliției Române, vineri, 25 martie 2022, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, 17 polițiști dintre care 2 ofițeri și 15 de agenți, au fost avansați în gradul profesional următor înaintea îndeplinirii stagiului minim, pentru merite și rezultate deosebite obținute în desfășurarea activității profesionale, iar peste 65 de polițiști au fost avansaţi în gradul profesional următor, la termen.

De Ziua Poliţiei Române nu au fost uitaţi nici poliţiştii sportivi, care au primit recompense pentru activităţile sportive desfăşurate. Au fost înmânate diplome și cupe sportivilor care au participat şi câştigat locuri pe podium, la concursurile de șah, minifotbal, tenis de masă, bowling și tir, susţinute în perioada anterioară acestei zile aniversare.

În semn de apreciere pentru profesionalismul și vocația cu care și-a îndeplinit misiunile încredințate, motivat de o puternică încredere în valorile umane atât de necesare desfășurării cu demnitate și onoare a profesiei de polițist, domnul agent-șef principal de poliție Nelu ALEXANDRU, din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Vaslui, a fost desemnat Polițistul de Onoare al Anului 2021”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IJP Vaslui.

Sâmbătă 26 martie 2022, la complexul comercial Silver Mall Vaslui a fost organizată Ziua Porților Deschise”, activitate care i-a avut în prim plan pe polițiștii vasluieni.

Peste 500 de copii au fost dornici să-i întâlnească pe polițiștii rutieri dar și pe „mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Publicul larg, în special micii oaspeți, au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor, menite să îi ajute în intervențiile zilnice.

Cei mici au fost dornici să vadă îndeaproape autospecialele poliției rutiere, să pornească sistemele acustice și luminoase, folosite atunci când aceștia circulă în regim prioritar și să primească primele sfaturi despre siguranța în deplasare (portul centurii de siguranță, folosirea sistemelor omologate de retenție și transport copii, etc).

Printre punctele de atracție s-a numărat și noua autospecială intrată de curând în dotarea Serviciului Rutier, special destinată și echipată activităților de educație rutieră. Aici, cei mai mici dintre vizitatori s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Unul dintre cele mai inedite standuri a fost creat de polițiștii criminaliști, care au reconstruit o cercetare la fața locului. Totodată, experții criminaliști și-au folosit instrumentele speciale pentru a-i amprenta pe cei mici și pentru a le oferi diplome de Micul Criminalist, ce purtau impresiile papilare proprii.

De o atenție deosebită s-au bucurat polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară și cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au organizat o zonă, tip workshop, unde au fost derulate activități preventiv – educative și diverse concursuri cu premii.

De asemenea, autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor i-a impresionat pe copii prin dotările speciale pentru transportul animalelor rănite, iar polițiștii le-au explicat copiilor cum se realizează microciparea și controlul microcipurilor, cu un aparat special.

Câinele de urmă RICO nu putea lipsi de la jocuri, demostrațiile sale bucurându-i pe cei mici, ca în fiecare an.

Pe toată durata activității, participanții au primit baloane, dulciuri, insigne autocolante, pliante, flyere, diplome și reviste, cu sprijinul complexului comercial Silver Mall Vaslui, organizației profesionale Corpul Național al Polițiștilor și Asociației Internaționale a Polițiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.