Acasă Local Expoziție dedicată memoriei omului de cultură Dan Ravaru, care ar fi împlinit...

Expoziție dedicată memoriei omului de cultură Dan Ravaru, care ar fi împlinit 80 de ani de la naștere

0

”??? ?????? – 80 ?? ??? ?? ?? ???̦????” este titlul unde expoziții dedicată memoriei omului de cultură Dan Ravaru, profesor, folclorist, etnograf și publicist, care ar fi aniversat sâmbătă, 3 aprilie, 80 de ani de când s-a născut.

”??? ?????? a fost un bun cunoscător al obiceiurilor și datinilor populare, un excelent cercetător și un reper al acțiunilor culturale județene. Acesta a întemeiat festivalul județean «Datini și obiceiuri de iarnă», a pus bazele unor reviste și ziare locale, a publicat în paginile acestora nenumărate articole și a publicat culegeri de folclor, monografii de localități și cărți istorice. Dintre acestea, amintim: «Datini și obiceiuri de pe Valea Tutovei»; «Folclor, etnografie, istorie locală», «Cartea Puieștilor»; «Comuna Alexandru Vlahuță»; «Folclor literar de pe Valea Tutovei»; «Cartea întâia a Racovei»; «Repere etnofoclorice și de istorie locală»; «Portul popular vasluian. Istorie și actualitate»; «Aspecte ale vălăretului din județul Vaslui»; «O carte a Marii Uniri» – se precizează pe pagina de socializare a Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Cu această ocazie, a fost realizată expoziția ??? ?????? – 80 ?? ??? ?? ?? ???̦???? cu documente din colecțiile Sălii de împrumut la domiciliu pentru adulți.

Dan Ravaru era licențiat al Facultății de Filologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a fost profesor la Puiești și Negrești, folclorist și etnograf în cadrul Centrului Județean al Creației Populare (azi Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui).

A încetat din viață în septembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.