Acasă Administrație publică Extratereștrii au atacat căsuțele cu cărți din Bârlad. Ghici ce au furat!

Extratereștrii au atacat căsuțele cu cărți din Bârlad. Ghici ce au furat!

0

Niște ”extratereștri” cu stofă de hoți inculți au atacat căsuțele de cărți amplasate, astă-primăvară, în cele mai populate locuri publice din Bârlad și au furat. Nu cărțile, Doamne-ferește! Ci plasticul care le proteja.

”Dragi bârladeni, știm că în ultima vreme căsuțele noastre nu au mai fost alimentate cu cărți, din motive independente de voința noastră, dar asta nu reprezintă o scuză pentru distrugerea lor. Câțiva extratereștrii au lăsat-o fără geam pe cea amplasată pe platou (centru) aveau, probabil, nevoie de acea bucățică de plastic pentru nava lor spațială. Ei nu știu că, aici printre pământeni, respectul și recunoștința pentru bunurile puse la dispoziția noastră, ne îndeamnă să fim civilizați și să nu ne batem joc de un lucru atât de minunat, cum este o căsuță cu cărți!”, este mesajul transmis public de Biblioteca Stroe S. Belloescu Bârlad.

În loc, hoții au lăsat drept amintire un ”i”, pe care reprezentanții bibliotecii, ca niște veritabili gardieni ai literei, nu au vrut să-l risipească. L-au atașat (din greșeală, suntem siguri) sub formă de articol hotărât unui substantiv care chiar nu merita, cât o fi el de hoțoman.

Îi lăsăm pe gardieni să îl descopere. Dar le oferim un indiciu: îl vor găsi în fraza ce conține o atributivă circumstanțială în care pronumele demonstrativ ”care” a fost ”mâncat”. De extratereștri!

Dincolo de finețurile gramaticale prea puțin observabile în lumea inutil diversă a Facebook-ului, noi profităm de ocazie pentru a felicita încă o dată inițiatorii proiectului ”Căsuțe cu cărți”. Cârcotelile trec, temelia unei case trainice rămâne! (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.