Acasă Local (Facsimil/Video) Bârlădenii nu uită! Iată documentul prin care Nelu Tătaru a ordonat...

(Facsimil/Video) Bârlădenii nu uită! Iată documentul prin care Nelu Tătaru a ordonat închiderea spitalului și filmarea în care conducerea Bârladului s-a opus absurdei decizii!

0

Tupeul lui Nelu Tătaru, președintele pe județ al PNL, de a încerca să-i prostească pe bârlădeni că nu el a închis Spitalul ”Beldiman” pentru a trata aici toți bolnavii de Covid din județ, îi explodează în față cu violență.

În plină campanie electorală, Tătaru încearcă pe toate căile să se descotorosească de imaginea morților îngropați în saci de plastic, de izoletele care te luau pe sus după primul strănut și de măștile vândute ”la negru” în farmacia soției sale, la preț de 10 ori mai mare (Click AICI pentru detalii).

Eforturile fostului ministru al Sănătății, care se vrea acum președinte al Consiliului Județean Vaslui, de a îngropa amintirile bârlădenilor batjocoriți de sistem în timpul domniei sale, îi irită, însă, pe oameni. Bârlădenii reacționează virulent pe grupurile de socializare unde servanții lui Tătaru distribuie postări menite să le spele creierele.

O simplă lectură a comentariilor demonstrează că bârlădenii nu au uitat cum și-au privit neputincioși rudele bolnave în faze terminale murind fără șansa unei injecții cu morfină.

Nu uită cum străbăteau zeci de kilometri până la cel mai apropiat spital până și pentru probleme medicale banale. Nici cum erau externați de spitalul din Vaslui și lăsați să se ”descurce” pe străzi, în papuci de casă, așa cum fuseseră aduși de ambulanță de la Bârlad.

Nici bolnavii de diabet nu uită cum erau ”consultați” la fereastra spitalului, pe caniculă sau pe ploaie.

Și tot cu gândul la spitalul închis de Tătaru sunt și acum bârlădenii ale căror boli au evoluat, spre cronic sau spre incurabil, în lipsa unei diagnosticări imediate sau a unui tratament amânat.

Amintirea perioadei aducătoare de boli (iar în multe cazuri, de moarte) revine după câțiva ani în care Nelu Tătaru ar vrea să se prezinte curat ca lacrima în fața electoratului căruia îi cere votul la alegerile de luna viitoare.

Președintele PNL Vaslui aruncă vina pe subalternii din minister, ignorând că strategiile sale politice nu au forța dovezilor negru pe alb. Așa cum este Ordinul din 14 aprilie 2020, semnat cu mâna sa, prin care a anunțat închiderea Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” și transformarea lui în centru Covid.

Anterior Ordinului, ministerul condus de Nelu Tătaru s-a făcut că le cere părerea autorităților locale în legătură cu decizia pe care fostul ministru o luase deja fără știrea acestora. Teatrul ieftin a fost pus în scenă printr-o adresă trimisă la Primăria Bârlad.

Neștiind ce i se pregătește Bârladului pe la spatele său, pe 24 martie 2020, primarul Dumitru Boroș a convocat Consiliul Local într-o ședință de îndată, pentru o decizie comună în legătură cu ”punctul de vedere” solicitat de minister.

Prezentăm înregistrarea video a ședinței respective (sursa www.b-o.ro), pentru ca toți bârlădenii neavizați să poată afla adevărul din spatele informațiilor false lansate în spațiul public de Tătaru și trupa lui.

Este evident pe filmare cum Boroș și echipa sa, precum și consilierii PSD au trecut peste animozitățile politice și au făcut front comun împotriva deciziei lui Nelu Tătaru de a închide spitalul.

Atitudinea lui Boroș de atunci este relevantă în contextul boicotului și a înlăturării din partid de care a avut parte ulterior din partea lui Nelu Tătaru, care era în acel moment șeful său de partid. Cu siguranță, acuzațiile lui Tătaru cum că Dumitru Boroș ”fraterniza” cu PSD se referea la un astfel de episod, în care autoritățile orașului au trecut peste culoarea politică pentru a împiedica închiderea spitalului.

Un spital care ducea oricum povara lipsei de medici, a lipsei de aparatură, de medicamente, a spațiului insuficient și a unor datorii uriașe. În urma deciziei lui Tătaru, bârlădenii poartă încă trauma uriașă a celor doi ani lipsiți de asistență medicală în propriul lor oraș. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.