Acasă Administrație publică Fake-news ridicol despre intrarea Bârladului în carantină, pe grupurile de socializare

Fake-news ridicol despre intrarea Bârladului în carantină, pe grupurile de socializare

0

O informație alarmistă apărută pe un grup de socializare din Bârlad, potrivit căreia ”primarul Boroș se pregătește să bage orașul în carantină” și să ”îl închidă”, a fost infirmată de edilul-șef al Bârladului.

Postarea cu pricina a fost distribuită de un cont ce apărea sub numele Alexandru Cozma.

Boroș era certat pentru faptul că nu a protejat orașul de COVID, fiind învinuit, printre altele de închiderea spitalului.

La câteva ore după apariția acestei postări, primarul Dumitru Boroș a reacționat. Pe pagina de socializare a Primăriei a fost transmis un comunicat prin care cetățenii urbei sunt anunțați că informația este falsă și că persoana care a răspândit-o se face vinovată de o infracțiune ce poate fi pedepsită cu închisoare.

„Este o practică uzuală mie, simplu de sancționat penal. Se cheamă comunicare de informații false, faptă ce este pedepsită cu până la cinci ani de detenție, conform legilor în vigoare. Ca să clarificăm: aici nu mai este vorba nici pe departe despre campanie electorală – pe care unii văd că deja au început-o – ci despre o modalitate intenționată de a crea panică în rândul populației Bârladului. Așa ceva nu pot accepta! Din postura mea de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Bârlad vreau să asigur că nu s-a luat niciun moment în discuție ipoteza închiderii orașului. Avem date certe, pe care le monitorizăm zilnic, care arătă că situația epidemiologică actuală nu pune probleme care să ducă la această ipoteză! Deci, nimeni nu închide niciun oraș! Rog cetățenii Bârladului să se informeze în continuare din surse oficiale și să le dea crezare doar celor ce își asumă oficial declarațiile. Ceilalți semnatari anonimi nu contează, indiferent în spatele oricâtor conturi false s-ar ascunde”, a declarat primarul Dumitru Boroș (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.