Acasă Infracțional UPDATE Fetița din Fălciu, lovită cu scaunul în cap de către tatăl...

UPDATE Fetița din Fălciu, lovită cu scaunul în cap de către tatăl său, a fost transportată la Iași

0

UPDATE 2 ”Fetița a fost trimisa la Iași pentru un consult la Neurochirurgie și Chirurgie Pediatrica. Va rămâne la Spitalul ”Sf Maria” Iași. Este stabilă dar, pentru siguranță, necesită aceste consulturi”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.

UPDATE 1 Sosiți la locul incidentului, oamenii legii au constatat că fetița a fost lovită la cap cu spătarul scaunului cu care tatăl a vrut să arunce în mamă, și nu cu cioburi de sticlă, așa cum se bănuise inițial.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a fost dus de polițiști la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, întrucât se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au sesizat și Direcția Generală de Protecție a Copilului Vaslui pentru o evaluare psihologică a celor trei minori, cu atât mai mult cu cât tatăl lor mai avusese de a face cu poliția în urma unor acte de violență comise în familie.

Marea problemă, care i-ar putea ține pe polițiști cu mâinile legate în ceea ce privește luarea unor măsuri împotriva bărbatului agresiv, este că soția sa a refuzat să depună plângere împotriva lui.

”În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, urmând a fi efectuate cercetări pentru pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta sesizată și dispunerea măsurilor legale. Totodată, a fost sesizată și D.G.A.S.P.C. Vaslui pentru a fi evaluată situația familială. Prezumtivul autor, un bărbat de 33 de ani, se află în custodia polițiștilor, urmând a fi internat într-o unitate medicală pentru evaluare”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

ȘTIRE INIȚIALĂ O fetiță de un an și 11 luni, din Fălciu, a fost preluată de Ambulanță, după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral, în timpul unei crize de violență manifestată de tatăl său.

Potrivit primelor informații, tatăl ar fi aruncat cu un scaun în geam și un ciob a rănit-o grav pe fetiță.

A fost chemată și poliția, bărbatul fiind cunoscut cu antecedente în ceea ce privește violența în familie.

Fetița este transportată acum la spitalul din Huși, însoțită de mama sa. Împreună cu ele se află și cei doi frați ai copilei, cu vârste de 8 și 13 ani, care nu au vrut să rămână acasă de frica tatălui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.