Acasă Administrație publică Gaz metan pentru încă un sat din Tutova, una dintre puținele comune...

Gaz metan pentru încă un sat din Tutova, una dintre puținele comune vasluiene unde a ajuns flacăra albastră

0

Veste uriașă pentru locuitorii comunei Tutova, mai cu seamă pentru comunitatea din Coroiu, care va lăsa în urmă pentru totdeauna sobele cu lemne și buteliile pentru aragaz.

Pe 5 august, primarul Ion Corciovă a semnat contractul de lucrări pentru execuția rețelei de distribuție a gazelor naturale în acest sat, după ce, de curând, SC Gaz Est, firma executantă, a finalizat instalarea rețelelor în satele Bădeana și Tutova.

Împreună cu operatorul SC GAZ EST SA ne-am propus ca lucrările să înceapă cât mai repede, iar la începutul sezonului rece, toate locuințele din satul Coroiu să poată fi racordate la rețelele de distribuție a gazelor naturale, a anunțat primarul Corciovă.

Concret, lucrările vor fi demarate luna aceasta, urmând ca până în decembrie 2021, flacăra albastră să ajungă în toate cele peste 120 de gospodării din Coroiu.

Veștile bune nu se opresc aici. Edilul-șef din Tutova a transmis că a fost finalizat studiul de fezabilitate necesar extinderii rețelei de gaze și pentru celelalte sate ale comunei – Crivești, Ciortolom și Vizureni, însă investiția va fi realizată etapizat, întrucât cheltuielile sunt suportate integral de la bugetul local. Este vorba 7 milioane de lei, un efort financiar considerabil pentru o comună vasluiană.

După Coroiu, rețeaua de alimentare cu gaz metan va fi extinsă în localitatea Crivești, lucrările fiind programate pentru anul 2022. Urmează Ciortolom și Vizureni.

Practic, odată cu finalizarea acestei investiții, Tutova intră în rândul puținelor comune vasluiene racordate integral la rețeaua de gaz metan.

Pornim la drum cu aceeași hotărâre și determinare, motivați de faptul că locuitorii din cele patru sate, ca noi toți de altfel, doresc să trăiască într-un climat social cât mai aproape de normalitate, a mai spus primarul Ion Corciovă. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.