Acasă Local Gemenii născuți prematur în Ucraina și internați la Spitalul ”Beldiman”, vizitați de...

Gemenii născuți prematur în Ucraina și internați la Spitalul ”Beldiman”, vizitați de conducerea Crucii Roșii Vaslui și de preotul Teofil Ștefănică

0

Gemenii născuți prematur în Ucraina și internați zilele trecute la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad au primit primele lor cadouri. Carmen Carp, președintele Filialei Vaslui a Crucii Roșii, Ionuț Carp, voluntar la Crucea Roșie Vaslui, și preotul Teofil Ștefănică i-a vizitat la spital pe gemeni și le-au adus în dar hăinuțe.

Vizita a fost una simbolică, întrucât mama și copiii nu pot interacționa cu nimeni în perioada în care sunt internați, starea de sănătate a gemenilor fiind foarte fragilă până când vor lua în greutate pentru a putea fi externați în siguranță.

Cei trei vizitatori au vorbit însă cu medicii care îi supraveghează, iar veștile sunt îmbucurătoare. Bebelușii și mama lor sunt foarte bine, însă vor mai sta în spital aproximativ o lună.

”Am fost foarte bucuroși să aflăm că evoluția micuților nu pune probleme. Atât eu, cât și domnii de la Cruce Roșie Vaslui vom ține permanent legătura cu personalul medical. Grija noastră nu s-a oprit odată cu preluarea acestei familii de către spital. Preocuparea pentru starea lor de sănătate va exista în continuare. Și este cu atât mai important cu cât este vorba de niște copii, a căror șansă la viață ar fi putut să piară chiar înainte ca ei să se nască. Faptul că Dumnezeu a îngăduit și a făcut posibilă venirea lor pe lume în asemenea condiții vitrege ne obligă pe noi să veghem îndeaproape atât cât ne stă în putință. Gândindu-mă la acești copii îmi vin în minte vorbele rostite de curând de PS Ignatie, vorbe care descriu întru totul nevoia noastră instinctivă de a-i proteja pe acești micuți: «Zămislirea unui prunc înseamnă zămislirea unui zâmbet. Purtarea în pântece a unui copil înseamnă purtarea unui zâmbet. Nașterea unui copil înseamnă nașterea în lumea aceasta a unui zâmbet. cu protejarea unui zâmbet. A proteja un prunc conceput în pântecele mamei echivaleaza cu protejarea unui zâmbet. Dumnezeu să ocrotească toate zâmbetele care îi fac pe părinți bucuroși și sporesc sensul existenței noastre!»”, ne-a declarat preotul Teofil Ștefănică.

Atât preotul, cât și cei de la Crucea Roșie Vaslui au vizitat apoi familiile de refugiați ucraineni găzduiți acasă la profesorul Daniel Ștefănică, directorul Școlii ”Vasile Pârvan” Bârlad.

Citește si: Daniel Ștefănică, directorul Școlii ”Vasile Pârvan” Bârlad, și fratele său, preotul Teofil Ștefănică au oferit adăpost familiei gemenilor născuți prematur în Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.