Acasă Local Gest admirabil al copiilor din Gârceni: târg de Crăciun cu obiecte și...

Gest admirabil al copiilor din Gârceni: târg de Crăciun cu obiecte și produse culinare făcute cu mâinile lor, pentru ajutorarea oamenilor sărmani

0

Gest admirabil pornit din inimile copiilor din Gârceni pentru ajutorarea oamenilor aflați în nevoie, acum, în prag de sărbători.

Copiii au confecționat cu mâna lor sute de decorațiuni, au modelat sculpturi din ceară, au pictat lumânări, tablouri, dar au și pregătit zeci de tăvi de prăjituri, plăcinte, colăcei, clătite pentru a le vinde în cadrul unui Târg de Crăciun organizat în folosul celor mai puțin norocoși.

Evenimentul, aflat la prima ediție, s-a desfășurat în curtea Căminului Cultural din comuna Gârceni, o mână de ajutor venind și din partea Primăriei și Consiliului Local Gârceni, Bibliotecii comunale, Școlii gimnaziale nr. 1 din comună, precum și ONG ”Trecut, prezent și viitor gârcenean”.

Târgul s-a bucurat prezența unui număr considerabil de vizitatori care nu au ezitat să cumpere din produsele realizate de copii, dar și din bunătățile provenite din gospodăriile localnicilor, de la zacuscă, ouă, miere de albine și până la dulcețuri sau siropuri.

”Sperăm ca ediția din acest an să nu fie prima și să continue, pentru a fi o tradiție. A fost ideea copiilor, iar primăria a răspuns la această inițiativă. Vedeți ce lucruri frumoase au creat copiii. Banii strânși din valorificarea produselor vor ajunge la un caz social, pe care tot copiii îl vor alege”, a declarat primarul comunei Gârceni, Sorin Scutelnicu.

Ambianța de sărbătoare a fost completată de un minunat spectacol de colinde și cântece de iarnă susținut de elevii Școlii Gimnaziale Gârceni, cu structurile din Slobozia, Racova, Trohan, Dumbrăveni și Gârceni și de Fanfara de la Slobozia.

Surpriza evenimentului a fost Fanfara Rotaria al cărei recital a electrizat publicul și a smuls ropote de apauze. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.