Acasă Administrație publică Grădiniță la standarde europene pentru copiii din comuna Vinderei, inaugurată în ajunul...

Grădiniță la standarde europene pentru copiii din comuna Vinderei, inaugurată în ajunul noului an școlar

0

Pentru zeci de copii de grădiniță din comuna Vinderei, noul an școlar începe cu siguranța derulării cursurilor sub un acoperiș nou, unde vor avea tot confortul din lume.

O mulțime impresionantă de copii și de părinți a fost prezentă ieri la inaugurarea grădiniței din comună, o investiție pe care o așteaptă de ani de zile, dar care a devenit realitate acum, după doi ani de când Primăria Vinderei a reușit să obțină fondurile necesare.

La eveniment, în afară de primarul Ionuț Ghiur și consilierii locali, a răspuns invitației și noul inspector general al Învățământului din județul Vaslui, Loredana Roman.

Înainte de tăierea panglicii, imobilul a fost sfințit de un sobor de preoți, după care părinții au putut intra în grădiniță pentru a vedea condițiile în care vor învăța micuții.

Săli de clasă spațioase, mobilier nou, grupuri sanitare moderne, zugrăveli și tâmplărie din materiale de calitate sunt doar câteva dintre elementele care vor contribui în anii care vin la siguranța copiilor ce vor învăța aici.

După ceremonia de inaugurare și de sfințire, toți copiii prezenți au primit pungi cu dulciuri direct din mâna lui ”Mickey Mouse”.

Fondurile necesare construirii grădiniței au fost obținute prin PNDL II – Axa modernizarea satului românesc. Suma de 1,2 milioane lei, cât a costat investiția, a reprezentat o adevărată provocare pentru autoritati caci firma care a câștigat licitația de execuție a acestei lucrări a realizat-o fără a avea niciun profit, după cum relatează primarul Ionuț Ghiur.

”La momentul în care lucrarea a fost contractată erau în vigoare anumite standarde de cost. Ulterior, au apărut un nou cadru legal, au venit scumpiri, majorări de salariu, care au dus la creșterea prețului manoperei. Am toată recunoștința pentru domnul Adrian Covrig, administratorul firmei constructoare, respectiv SC Odiseea SRL, care nu a dat bir cu fugiții când a aflat că lucrarea nu-i va mai aduce profitul preconizat. Realmente, a lucrat aproape în pierdere, dar fără a face rabat de la calitate”, ne-a declarat primarul Ionuț Ghiur.

Clădirea are o suprafață utilă de 280 mp și are trei săli de clasă unde pot învăța până la 90 de copii, din toate localitățile comunei. Transportul acestora va fi asigurat de un microbuz nou-nouț, pe care Primăria Vinderei l-a achiziționat anul acesta în leasing.

”Mai avem două microbuze, însă acestea sunt într-o stare tehnică precară. Anul viitor vrem să mai achiziționăm unul așa încât copiii să circule în siguranță”, a mai precizat primarul Ghiur, care candidează pentru un nou mandat în fruntea comunei Vinderei. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.