Acasă Local Haos în învățământul vasluian. Zeci de directori schimbați ”cu japca”, la jumătatea...

Haos în învățământul vasluian. Zeci de directori schimbați ”cu japca”, la jumătatea anului școlar

1

Reacție virulentă a deputatului Andrei Eduard Popica, după ce actuala conducere a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, ”formată din două educatoare” a tăiat și a spânzurat cu ocazia schimbării directorilor unităților de învățământ din județ.

Deputatul PSD acuză că Loredana Roman, inspectorul-șef pe învățământ a schimbat zeci de directori încălcând legea și procedurile pentru a-și impune propriile simpatii sau interese.

Mai mult, Popica arată spre haosul creat prin aceste înlocuiri de directori la jumătatea anului școlar, într-un sistem de învățământ și așa bulversat, în care cadrele didactice și elevii trăiesc o confuzie fără precedent, sunt lipsiți de direcție și în care totul este scăpat de sub control.

”In timpul «României educate și normale» a președintelui Johannis, când auzeam necontenit cum vor depolitiza sistemul de învățământ românesc atunci când vor prelua puterea, iată ca a venit și vremea lor, sa-și arate măsura competentei și valorii.

După doua mandate de succes ale ex-inspectorului general Gabriela Placinta, caracterizare prin rezultate excepționale obținute, echilibru și măsura in toate, a început marea DEPOLITIZARE.

După ce au <plantat> in fruntea ISJ doua educatoare (una mai răsărită decât cealaltă ), in timp ce școala online mergea șnur, copiii privesc la tele-școala fără televizor și energie electrică, doamnele de la <gradi> se gândeau la binele și viitorul școlilor lucrând de zor la listele cu directorii, numărând zilele pana când acestora le vor expira mandatele. Deși au avut tot timpul din lume la dispoziție, conducerea ISJ a purces la executarea directorilor in mod pompieristic, total netransparent și lipsit de bun simt. Sa schimbi zeci de directori (30-40) in mijlocul anului scolar, in timpul unei perioade extrem de complicate, mi se pare a fi o lovitura grea data acestui sistem atât de încercat.

Aceasta este reforma lui Johannis și marea depolitizare, sa bulverseze un sistem întreg pentru o mâna de oameni care aveau afinități cu PSD, marea majoritate a directorilor nefiind înregimentați politic, principala lor vina fiind profesionalismul dovedit și rezultatele de necontestat. Cert este ca toți acești profesori și-au obținut mandatele in urma promovării unui concurs corect și transparent! “Bravo PNL, bravo USR, Bravo președintelui!” Ne așteaptă vremuri bune…”, a scris deputatul Eduard Andrei Popica

1 COMENTARIU

  1. Lupul moralist! Această”reformă”?????? este inițiată de PSD….ei sunt autorii morali ai dezastrului din învățământ! Ei au inventat conversia în învățământ din inginer faci profesor de limba română, matematică….și cei care au studii universitare de licență și master în domeniu ori nu au catedră întreaga, ori sunt suplinitori! De ce japca….dascălul adevărat este dascăl, director este ceva numit de gașcă….indiferent de culoare. Cel mai cinstit ar fi că directorii sa de-a concurs serios, cu o comisie de specialitate , așa s-ar mai schimba și rezultatele…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.