Acasă Local ”Hora din străbuni”, fascinantul festival internațional de folclor de la Vaslui, revine!

”Hora din străbuni”, fascinantul festival internațional de folclor de la Vaslui, revine!

0

de Simona MIHĂILĂ

Mai așteptat poate ca niciodată din pricina prizonieratului pandemic ce pare fără sfârșit, Festivalul Internațional de Folclor ”Hora din străbuni”, eveniment bienal organizat în Vaslui, revine în forță.

Desfășurat pe parcursul a trei zile (în loc de cinci, așa cum a fost până acum), programul pus la punct de organizatori este, de departe, o promisiune de descătușare a energiei, autenticului, frumosului, dar și o garanție a stării de bine.

Județul Vaslui se prezintă cu o parte din tot ce are mai semnificativ în materie de tradiție. Ansambluri, grupuri și formații din Drânceni, Huși, Muntenii de Sus, Muntenii de Jos, Perieni, Negrești, Oșești, Vaslui vor străluci umăr la umăr cu cele din alte județe, dar și din Republica Moldova.

Pe aceeași scenă își vor etala frumusețea tradițiilor din străbuni și reprezentanți ai folclorului din Polonia, Serbia, Ucraina, Albania sau Ungaria.

”Dragii noștri spectatori iubitori de folclor, ne despart puține zile până la debutul celei de-a VII-a ediții a Festivalului internațional de folclor «Hora din Străbuni», Vaslui. Cu entuziasm și încredere vă punem la dispoziție programul celor 3 zile, care sperăm să vă determine starea de bine pe care am cautat-o toți în trecutul apropiat. Dacă edițiile anterioare au beneficiat de ceva mai mult timp pentru organizare, de ansambluri care depășeau granițele Europei și aveau o durată de 5 zile, vă mărturisim că am tratat cu aceeași atenție la detalii ediția ce urmează a începe.
Intre 30 iulie și 1 august, în Centrul Civic, vor fi montate aproximativ 1.000 de scaune care vor putea fi ocupate fără a se plăti taxă, dar vă rugăm să aveți în vedere restricțiile cu privire la desfășurarea evenimentelor în aer liber.
În afara evenimentelor descrise în afiș vor avea loc spectacole în comuna Pădureni (sâmbăta, 31 iulie) și comuna Hoceni (duminică, 1 august)
Organizatori: Consiliul județean Vaslui, Primăria și Consiliul local Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui” – a transmis Lucian Onciu, directorul CJCPCT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.