Acasă Local În urma protestului de la Școala ”Ep. Iacov Antonovici” Bârlad, Alexandru George...

În urma protestului de la Școala ”Ep. Iacov Antonovici” Bârlad, Alexandru George Țicău a demisionat din funcția de director adjunct

0

de Simona MIHĂILĂ

Scrisoarea deschisă adresată Loredanei Roman, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, de către colectivul Școlii Gimnaziale ”Ep. Iacov Antonovici”, prin care s-a cerut retragerea din funcția de director adjunct a învățătorului Alexandru George Țicău, (detalii AICI) a avut un efect neașteptat: Loredana Roman a respins solicitarea, însă Țicău nu a mai vrut să rămână în funcție.

Ofensat de ostilitatea cu care cadrele didactice au primit vestea instalării sale în scaunul de director adjunct (fără concurs, ci prin detașare de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” Bârlad), Alexandru George Țicău și-a prezentat demisia, în cursul zilei de ieri.

Directorul Școlii ”Antonovici”, prof. Georgel Bradu, ne-a confirmat că a fost informat de către ISJ cu privire la demisia adjunctului său: ”Da, este adevărat. Am primit decizia de revocare din funcție. Domnul Țicău a predat biroul și tot ceea ce luase în primire”.

Întrebat cum califică decizia colectivului școlii de a se adresa inspectorului general printr-o scrisoare deschisă, directorul Georgel Bradu a spus că reacția colegilor săi nu este o premieră.

Prof. Georgel Bradu

”Gestul mi se pare normal, în contextul în care colectivul școlii noastre a mai trecut prin această experiență, a numirii unui director dintr-o altă unitate de învățământ. Revolta este una firească, deoarece nu e normal ca într-o școală cu 70 de cadre didactice, dintre care trei își exprimaseră deja acordul de a ocupa funcția de director-adjunct, să fie numit cineva din afară. Dacă ar fi ajuns aici în urma unui concurs, poate că ar fi fost acceptat mai ușor. Chiar și așa, este o anomalie a legii faptul că este permisă participarea la concurs a unor cadre didactice care nu au avut nicio legătură cu unitatea de învățământ pe care vor să o conducă. Dar dacă mai și vorbim de o numire lipsită de temei, deja devine inacceptabil”, ne-a declarat directorul Bradu.

În 2012, personalul Școlii ”Antonovici” s-a opus vehement deciziei conducerii de atunci a ISJ de a o numi în funcția de director pe profesoara Mariana Balan, care era în acel moment director la Școala nr. 6. În 2016, prof. Mariana Balan a obținut prin concurs funcția de director la ”Antonovici”, situație în care nu a mai existat nicio reacție potrivnică. Cu atât mai mult cu cât, între timp, prof. Balan devenise parte a colectivului școlii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.