Acasă Administrație publică Încep lucrările de construire a Bazinului olimpic de înot din municipiul Vaslui

Încep lucrările de construire a Bazinului olimpic de înot din municipiul Vaslui

0

Încep lucrările de construire a Bazinului olimpic de înot din municipiul Vaslui. Miercuri, 8 mai, firma constructoare va prelua amplasamentul de la Primăria Vaslui.

Demersurile pentru acest important obiectiv au fost demarate în legislatura trecută, în cel de-al treilea mandat al primarului Vasile Pavăl.

Bazinul olimpic de înot va fi construit pe strada Decebal, în vecinătatea actualului Complex Sportiv pe o suprafață de peste 5.100 mp, din cei peste 10.000 mp aferenți întregii baze sportive, și va costa aproape 100 de milioane de lei. Cea mai mare parte din sumă (circa 93 de milioane de lei) va fi suportată de Compania Națională de Investiții. Restul banilor vor veni de la bugetul local.

Clădirea viitoarei baze sportive de natație va fi compusă din subsol (care va adăposti spațiile tehnice), parter – unde se vor afla bazinul olimpic, bazinul de antrenamente, bazinul pentru copii, birouri, vestiare, grupuri sanitare, saune, săli de duș. La etajul I al clădirii se vor afla tribunele cu 1.400 de locuri, birouri, vestiare.

Pe amplasament vor exista alei pietonale, alei de acces auto, 70 de locuri de parcare pentru autoturisme și trei locuri de parcare pentru autocare.

Obiectivul de investiții a fost proiectat ținând cont de cerințele FINA (Federație Internațională recunoscută de Comitetul Olimpic Internațional pentru competiții sportive acvatice), astfel încât la final să poată fi acreditat pentru campionate europene, campionate mondiale și olimpiade.

Prin organizarea de astfel de evenimente naționale și internaționale, orașul nostru va avea o vizibilitate și adresabilitate sporite, ducând, pe termen mediu și lung, la o creștere economică și la crearea de locuri de muncă. Totodată, extinderea infrastructurii de agrement în municipiul Vaslui este un obiectiv important pentru toți cetățenii care vor dori să practice înotul, bazinul urmând a fi deschis vasluienilor, dar și locuitorilor Zonei Metropolitane sau din orașele învecinate municipiului nostru”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.