Acasă Local Încep Zilele Culturale ale Bârladului! Irina Rimes, Feli sau Fuego sunt doar...

Încep Zilele Culturale ale Bârladului! Irina Rimes, Feli sau Fuego sunt doar câteva dintre atracțiile evenimentului

0

de Simona MIHĂILĂ

Astăzi debutează cea de a XXXVI-a ediție a Zilelor Culturale ale Bârladului, eveniment care se va desfășura pe parcursul a zece zile, de pe 13 mai și până pe 22 mai/

Bârlădenii au șansa de a petrece timp de calitate, iar dacă le va fi greu să se împartă între expoziții, spectacole, simpozioane, concerte, teatru, proiecții de film, activități sportive, va fi din ”vina” organizatorilor, care s-au străduit să ofere diversitate spre a împăca toate gusturile, dar și a oamenilor dedicați, pentru care Zilele Culturale sunt șansa de a-și pune pe tavă talentul și munca asiduă.

Nu vor lipsi evenimentele culturale de înaltă ținută, precum Bienala Internațională ”N. N. Tonitza”, Noaptea Muzeelor, expoziții de numismatică, medalistică și cartofilie, Simpozionul Național ”România în război. Speranțe spulberate” (Societatea de Științe Istorice).

Prezente vor fi și competițiile sportive Cupa ”Andreea Răducan”, Cupa ”Titi Aur”, dar și o premieră, ”Gala vechilor glorii ale rugby-ului bârlădean”.

Un moment extrem de atractiv va fi ”Festivalul meșteșugurilor românești”, aflat la a doua ediție, acolo unde bârlădenii vor putea admira dar și cumpăra produse tradiționale lucrate de meșteri populari din diverse zone etnografice.

Invitat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, Fuego va fi prezent în spectacol, la Teatrul ”Victor Ion Popa”.

Zilele Culturale ale Bârladului își vor desăvârși diversitatea prin tradiționalul spectacol de gală, organizat în aer liber, în Centrul Civic al orașului, acolo unde vor cânta Irina Rimes, Feli, trupa ”Provincialii”, dar și artista Viorica Macovei.

Iată, mai jos, prezentarea detaliată a programului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.