Acasă Local Începe capturarea maidanezilor la Bârlad. A fost pusă la dispoziție o linie...

Începe capturarea maidanezilor la Bârlad. A fost pusă la dispoziție o linie telefonică pentru sesizări din partea cetățenilor

0

de Simona MIHĂILĂ

În sfârșit, mult așteptata acțiune de capturare a câinilor fără stăpân debutează la Bârlad. SC Reiser SA, firma patronată de Consiliul Local Bârlad, cea care a concesionat recent serviciul de gestionare a câinilor maidanezi, își va trimite hingherii în teren începând cu data de 22 aprilie.

Operatorul a pus la dispoziție și o linie telefonică unde bârlădenii pot suna pentru a semnala prezența haitelor de câini, dar și alte situații în care câinii fără stăpân pun în pericol siguranța cetățenilor.

Numărul de telefon este 0235/ 432.233, sesizările putând fi înregistrate de luni și până vineri, în intervalul orar 9.00 – 15.00.

”Vom interveni acolo unde sunt haite de câini, dar așteptăm sesizările cetățenilor la numărul de telefon dedicat acestei operațiuni. Urmează ca linia telefonică să fie disponibilă și în zilele de weekend, pe măsură ce vom pune la punct schema de personal necesară”, ne-a declarat Daniel Buzamăt, directorul SC Reiser SA.

Buzamăt a mai precizat că firma va demara și programul de sterilizare a femelelor, așa încât fenomenul de înmulțire a câinilor fără stăpân să fie stopat.

”Iau în calcul și organizarea de târguri de adopție, precum și adopția la distanță. Îmi doresc să avem o colaborare bună cu ONG-urile din acest oraș, fiecare sfat sau sugestie venită din partea lor fiind binevenită”, a mai spus managerul SC Reiser.

Autoritățile locale au decis ca SC Reiser să preia serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, ca o ultimă soluție pentru această problemă.

”Inițial, s-a dorit ca serviciul să fie atribuit unei firme private sau unui ONG, însă deși au fost organizate trei licitații în acest scop, nu s-a înscris nimeni. Problema a devenit cu atât mai presantă cu cât, în tot acest timp, numărul patrupedelor a crescut îngrijorător. A durat ceva timp, întrucât capturarea câinilor nu este permisă în orice condiții. Oricine este la curent cu legislația știe că un astfel de serviciu implică o serie de dotări, de autorizații. Ne-am asigurat că vom face totul ca la carte, legislația să fie respectată până în cele mai mici amănunte și să nu existe niciun impediment care să ne întoarcă din drum”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.