Acasă Local Începe distribuirea tichetelor de masă pentru persoanele care s-au vaccinat

Începe distribuirea tichetelor de masă pentru persoanele care s-au vaccinat

0

Au sosit tichetele de masă pentru vaccinați. Acestea vor fi trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie și ambulatoriilor de specialitate din județ, iar de aici vor fi distribuite tuturor persoanelor care s-au vaccinat după data de 31 august.

Potrivit Ordinului ministrului Sanatații nr. 1863/2021, persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare, dupa data de 31 august, beneficiaza de o alocatie de hrana in valoare de 100 lei, sub forma  tichetelor de masa, respectiv cinci tichete in valoare de 20 lei fiecare.

Beneficiaza de alocatia de hrana persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 cu doza completa (1+doza 2) dupa intrarea in vigoare a Ordonantei Guvernului nr. 19/2021, precum și persoanele care se vaccineaza cu doza 2 dupa intrarea in vigoare a actului normativ mentionat anterior. Schema de vaccinare completa impotriva COVID-19 cuprinde o doza (vaccinul Johnson & Johnson) sau doua doze (vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca).

Persoanele considerate eligibile pot ridica tichetele de masa de la unitatea la care au efectuat ultima doza de vaccinare, in termen de 60 de zile de la data vaccinarii cu schema completa. In cazul in care persoanele vaccinate refuza primirea tichetelor de masa, optiunea acestora se consemnează de catre personalul centrelor de vaccinare in registrul de evidenta, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

La Bârlad, tichetele pentru septembrie au ajuns deja

Bârlădenii pot intra chiar de miercuri în posesia celor cinci tichete de masă. Viceprimarul Ana-Maria Vintilă a anunțat că în primă fază vor fi distribuite voucherele celor care au primit vaccinul în perioada 3 septembrie – 30 septembrie.

”Persoanele eligibile trebuie să prezinte un act de identitate în original, precum și adeverința de vaccinare sau certificatul verde care atesta vaccinarea. Programul este de luni până vineri, între orele 14.00 – 20.00, atât la centrul de vaccinare de la Sala de Sport a Școlii “Episcop Iacov Antonovici”, cât și la centrul de vaccinare de la Centrul Loisir”, a declarat viceprimarul Ana-Maria Vintilă. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.