Acasă Local Incidente la capturarea câinilor fără stăpân la Bârlad. Lucrătorii REISER sunt atacați...

Incidente la capturarea câinilor fără stăpân la Bârlad. Lucrătorii REISER sunt atacați cu pietre de protectorii haitelor care mișună pe străzile orașului

0

Săptămâna trecută, SC Reiser SA a reînceput capturarea câinilor fără stăpân pe domeniul public al municipiului Bârlad.

Circa 30 de oameni, împărțiți pe echipe acționează zilnic în diverse zone din oraș, însă acțiunea este extrem de îngreunată de obstacolele pe care lucrătorii de la Reiser le întâmpină din partea bârlădenilor care se opun capturării câinilor.

Câteva dintre incidente au degenerat, în sensul că a fost nevoie de intervenția Poliției Locale după ce protectorii haitelor care mișună pe străzile urbei au aruncat cu pietre în oamenii care-și fac meseria de a strânge câinii, i-au înjurat și i-au amenințat.

Reprezentanții REISER fac precizarea că atitudinea agresivă a acestor persoane este o formă de obstrucționare a punerii în aplicare a legii ce va atrage consecințele de rigoare.

Prezența tot mai numeroasă a patrupedelor pe domeniul public al Bârladului este favorizată în special de faptul că cei mai mulți dintre acești câini au stăpân. În urma verificărilor făcute de autoritățile locale ale municipiului Bârlad, a reieșit că deținătorii câinilor (fără forme legale) locuiesc în zonele de case și, în mod deliberat, își eliberează patrupedele în perioada de împerechere a acestora.

Autoritatea locală se confruntă, de asemenea, și cu fenomenul abandonului de cățeluși abia născuți, în preajma containerelor de gunoi, la colțuri de stradă sau în scări de bloc.

Îi încurajăm pe bârlădenii care sunt martori ai acestui fenomen să ia atitudine, sesizând organele în drept și ajutând la identificarea persoanelor iresponsabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.