Acasă Infracțional Inconștienți care urcă băuți la volan, prinși de polițiști

Inconștienți care urcă băuți la volan, prinși de polițiști

0

În perioada 24-25 octombrie, polițiștii rutieri vasluieni au acționat preventiv-reactiv pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii accidentelor rutiere.

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a două infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” .

Duminică, polițiști au oprit în trafic, pe Bulevardul Republicii, un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de un bărbat de 22 de ani, din comuna Priponești, județul Galați.

Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În aceeași, polițiști din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul european DE 581, pe raza localității Sălcioara, comuna Banca, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 27 de ani, din comuna Vutcani, județul Vaslui.

Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În cadrul activităților au fost verificate peste 215 vehicule și legitimate peste 250 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 154 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 73.700 lei. Dintre acestea, 152 au fost aplicate pentru încălcări privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 26 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele : nerespectarea regimului legal de viteză (18), depășirea neregulamentară (5), conducerea sub influența alcoolului (2) și neacordarea de prioritate vehicule (1), iar cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost : valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice (2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.