Acasă Local Inedită expoziție cu parfum de epocă, la Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad

Inedită expoziție cu parfum de epocă, la Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad

0

Invitație la evadare din realitatea anului pandemic, în lumea apusă de la începutul anilor 1900. Propunerea vine din partea Muzeului ”Vasile Pârvan” Bârlad și a Asociației ”Muzeul Jucăriilor” din București, iar cei care îi vor da curs vor purta peste ani amintirea inegalabilă a unei întâlniri rarisime. Aceea cu o sumă impresionantă de obiecte folosite în viața de zi cu zi de oameni ce au trăit în prima jumătate a secolului trecut.

”Parfum de epocă – Viața cotidiană în perioada 1900 – 1950” este titlul expoziției inedite ce se deschide astăzi la muzeul bârlădean, sub coordonarea muzeografului Alina Butnaru.

Devenită o prezenţă constantă în viaţa muzeală bârlădeană, Asociaţia „Muzeul Jucăriilor” din Bucureşti – reprezentată de domnii ing. Cristian şi Mihai Dumitru – vine în întâmpinarea publicului cu o expoziţie ce reuneşte un număr impresionant de piese (fotografii şi aparate de fotografiat, stereoscoape, radio-uri, ventilatoare, aparate de ascuţit lamele de bărbierit, obiecte de uz casnic şi jucării), care ilustrează viaţa cotidiană din prima jumătate a secolului al XX-lea, transmit reprezentanții muzeului.

Expoziția poate fi vizitată atât la sediul muzeului din Bulevardul Republicii nr. 235 (clădirea fostei Băni Angricole, din zona Stadion), cât și online, la adresele: www.muzeuparvan.ro, www.youtube.com/c/MuzeulVasileParvan, www.facebook.com/muzeul.vasileparvan. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.