Acasă Local Informații de ultimă oră de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui...

Informații de ultimă oră de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui despre depunerea Declarației unice

0

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui informează contribuabilii că termenul de depunere a Declarației unice ( D212) este 25 mai 2021.

Acest formular se utilizează atât pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2020, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2021.

Declarația unică se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate din: activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursă, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, piscicultură şi/sau silvicultură, transferul titlurilor de valoare, precum și venituri din alte surse (de exemplu: câștiguri din transferul de monedă virtuală sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanţă).

Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, declarația se depune și de către următoarele categorii de contribuabili :

profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art.3 alin.(2) din Legea nr.287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care au beneficiat de :

– indemnizația prevăzută la art.XV din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-COV-2;

– îndemnizația prevăzută la art.3 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-COV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă.

avocați și persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe care au beneficiat de indemnizația prevăzută la art.XV din OUG nr.30/2020;

Declaraţia unică se depune, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

– prin intermediul serviciului „Spaţiul Privat Virtual” (SPV), disponibil pe site-ul www.anaf.ro;

– prin intermediul serviciului ,,Depunere declarații,, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat.

Declarația unică se poate depune și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire.

De asemenea, la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui și la sediile serviciilor fiscale teritoriale, sunt puse la dispoziția contribuabililor calculatoare în sistem self service, în scopul accesării serviciilor oferite de Agenția Națională de Administrare Fiscală, asigurând totodată și îndrumarea corespunzătoare în utilizarea serviciilor la distanță (înregistrarea în SPV, completarea și transmiterea Declarației Unice). Pentru informații suplimentare se poate apela și call-centerul la numarul de telefon 031 40 39 160, a precizat Nelu Sava, șeful AJFP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.