Acasă Local Intrare gratuită la Grădina Zoologică pe 1 Iunie. Cele trei mari parcuri...

Intrare gratuită la Grădina Zoologică pe 1 Iunie. Cele trei mari parcuri ale Bârladului vor găzdui jocuri distractive, desene pe asfalt, karaoke și spectacole

0
Sursa foto: Barlad City

Bârladul se pregătește să intre triumfal în anotimpul de vară cu tot arsenalul specific sezonului estival, în care relaxarea și voia-bună sunt reguli de neîncălcat. ”Doza de șoc” va fi administrată mâine, 1 Iunie, de stăpânii absoluți ai bucuriei: copiii. Cei pe care zeci de țări în partea centrală și de est a Europei îi sărbătoresc, poate deloc întâmplător, în prima zi a verii.

Așadar, de Ziua Internațională a Copilului, Bârladul va fi sub ”ocupație”. Sute de copii mai mari și mai mici sunt așteptați să ia cu asalt punctele strategice ale veseliei.

Între orele 10.00 și 12.00, prichindeii au la dispoziție aleile Grădinii Publice, dar și pe cele ale Parcului Teatrului ”Victor Ion Popa” pentru diverse activități pregătite de organizatori: concurs desene pe asfalt, măsuța reciclării, rebus, karaoke, matematică distractivă, concursuri distractive, expoziții de carte pentru copii, adevăr sau provocare, surprize pentru toate vârstele, jocuri.

Aceleași posibilități de petrecere a timpului le au la îndemână și cei care vor alege Parcul ”Mihai Eminescu”, doar că programul pregătit pentru această locație se întinde până la ora 16.00.

Ulterior, e program de voie, dar neapărat, la ora 19.00 se dă iar adunarea în Parcul ”Eminescu”, unde copiii sunt așteptați cu un minunat spectacol de teatru, intitulat „Habarnam și gașca lui de prichindei și prichinduțe”.

Cine vrea să-și mai tragă sufletul în timpul acestui iureș, le poate face o vizită animăluțelor de la Grădina Zoologică. Orice oră e perfectă, întrucât intrarea la Zoo e gratuită toată ziua.

Un moment special al zilei este petrecerea oferită copiilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoane cu Dizabilități Bârlad, precum și pentru copiii ucraineni și familiile acestora care locuiesc temporar la Bârlad. Gazdele petrecerii sunt Mickey Mouse și Minnie Mouse, ”tocmiți” de la 09.30 până la 13.00 de Asociația ChildsLife împreună cu echipa Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoana cu Dizabilități Bârlad, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Toate aceste surprize sunt pregătite de Primăria Bârlad și de partenerii săi: Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”, Centrul „Mihai Eminescu”, Grădina Zoologică, Cinematograful „Victoria”, Asociatia „Bună ziua, copii din România”, Asociația „ChildsLife”, Asociația „Myosotis”, Asociația „Interact”, Centrul Educațional „Yes”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.