Acasă Local Izolarea a luat sfârșit! Ne luăm revanșa la Terasa Poienița, în mijlocul...

Izolarea a luat sfârșit! Ne luăm revanșa la Terasa Poienița, în mijlocul naturii! Iată cu ce ne așteaptă!

0

de Simona MIHĂILĂ

Gata cu izolarea! Prima zi a verii este și prima zi de libertate, după mai bine de două luni în care am stat închiși între pereți.

Pe 1 iunie, aruncăm șorțurile de bucătărie, ”prietenele” noastre care ne-au cunoscut îndeaproape eșecurile sau succesele culinare, închidem televizoarele în fața cărora am lenevit atâtea luni, ne îmbrăcăm frumos și la terasă cu noi! Merităm aer curat, merităm răsfăț și merităm să ne satisfacem toate capriciile!

Personalul de la Poienița e în priză

Și ce alegere mai bună există în materie de terase la Bârlad, dacă nu una situată în inima naturii? Cum este, de exemplu, ”Poienița”, vechea terasă din Grădina Publică a Bârladului, acolo unde, de câteva zile tot personalul e în priză.

Se fac pregătiri intense, se aranjează mese, se igienizează, au fost scoase jardinierele cu plante, au fost montate uriașele plasme TV, se reîmprospătează stocurile de produse pentru ca bârlădenii să consume în siguranță băuturile și bunătățile pregătite cu dichis de nimeni alta decât chef Gina.

Și pentru că tot veni vorba de bunătăți, trebuie să știți dinainte că nu va fi ușor să alegeți.

Unu: sunt multe.

Doi: oferta este extrem de diversă (de la salate, fast-food, mâncare mediteraneană, tradițională, patiserie, deserturi etc.).

Trei: mâncarea e bună de leșini (noroc că porțiile sunt generoase și, după ce îți revii din leșin, te pui pe picioare mâncând bine).

Mâncăruri cu dichis preparate de chef Gina

Pentru ca, totuși, să vă ușurăm alegerea, ne-am notat câteva ponturi în urma unei discuții cu chef Gina.

În primul rând, nu există să nu ai bani în buzunar pentru ceva din meniu.

Avem propuneri pentru orice buget”, ne-a asigurat Gina, bucătarul-șef de la Poienița.

Dacă doriți să mergeți pe partea de fast-food, trebuie să știți că tot ce găsiți la Poienița, le puteți da liniștiți și copiilor (ocazional, fast-food-ul nu omoară pe nimeni).

Asta pentru că niciunul dintre ingrediente nu a fost semipreparat, congelat, prefiert sau supus vreunui procedeu de conservare.

Totul e proaspăt, natural, gătit pe loc. Și nu doar fast-food-ul, ci oricare alt fel de mâncare, mai puțin ciorbele și dacă vorbim de feluri ce conțin carne marinată. Carnea o punem la marinat de dimineață”, a precizat chef Gina.

În zona fast-food putem alege, așadar fie, shaorma, fie aripioare picante, pui crocant, crispy meltz (o alternativă la sandwich-ul clasic, ce conține pui, cașcaval, legume etc.).

Fine dining pentru clienții cu gusturi sofisticate și cine romantice pentru îndrăgostiți

Cine are poftă de o porție de mâncare mediteraneană sau asiatică are și aici de unde alege: rissoto ai gamberi, scalopinne di pollo, paste cu creveți, midii verzi în sos vinaigrette, sau platouri de fritto misto cu fructe de mare.

Poienița este pregătită, chiar de la început de sezon, și pentru cei cu gusturi mai sofisticate.

Bârlădenii mai pot servi un mușchi de vită foarte bun, pe care îl putem găti în fel și chip, inclusiv sous-vide, dacă clientul are răbdare. Putem găti și cine fine dining, dar meniul se stabilește dinainte, cu elemente moleculare chiar, cu texturi deosebite, surprinzătoare”, ne precizează chef Gina.

Poienița și-a făcut deja o reputație prin organizarea de cine romantice. Prin urmare, de la 1 iunie, terasa și, în curând, restaurantul, își vor oferi disponibilitatea de a pregăti ambianța necesară pentru toți îndrăgostiții care vor să-și impresioneze partenerii.

Chef Gina are o regulă: ”Dacă nu am ouă bio, nu fac papanași!”

Papanașii sunt unul dintre cele mai populare deserturi cam peste tot, dar, în ciuda acestui fapt, Poienița nu se lăcomește să-i vândă oricum.

Așadar, dacă bârlădenii întâmpină vreun obstacol aici, acela e ridicat de chef Gina în persoană: ”Dacă nu am ouă bio, nu fac papanași”.

Nu doar papanașii sunt supuși condițiilor bio de preparare, ci și clătitele. Dacă ar fi posibil, chef Gina spune că ar extinde acest nivel de exigență pentru toate preparatele din meniu:

Îmi doresc mult de tot ca guvernanții să modifice cadrul legislativ, să fie așa cum era cândva, când puteam achiziționa marfă pe bază de borderou. Atunci puteam cumpăra smantână, ouă, păsări, brânză direct de la țărani. Acum, totul trebuie cumpărat pe bază de chitanțe, facturi, bonuri fiscale. De unde să aibă… țața Leana de la piață facturier și chitanțier? E o prostie care trebuie corectată. Țara asta are posibilitatea de a-și hrăni oamenii în mod natural, sănătos, dar legile proaste ne țin legați de mâini și de picioare, obligându-ne să facem concesii și rabat de la calitate”.

Trebuie să încercați fenomenala pizza de la Poienița!

Pizza speciala de la Poienita, din care brânza curge când tai blatul

Dacă tot se deschide Terasa Poienița, bârlădenii trebuie să ia în calcul și celebra pizza preparată aici. Chef Gina nu poate recomanda una anume, căci toate i se par deosebite, dar dacă e să fie forțată să facă o recomandare, gândul îi fuge automat la ”Pizza specială”.

E o pizza cu brânzeturi, cu Brie în interior, în așa fel încât când tai blatul, brânza curge din belșug. Deasupra are gorgonzola, mozarella, parmesan, prosciutto, cu o tentă ușoară de aromă de usturoi. E fenomenală, trebuie să o încercați”, ne îmbie chef Gina.

Produsul-vedetă al Barului ”Poienița”: frappe cu înghețată și ceva secret

Barul Terasei Poienița nu se lasă mai prejos. Ați gustat, de exemplu, vreodată un frappe preparat de barmanii de aici?

Nu e vorba de banalul ness frappe cu cola, ci de unul special, preparat după o rețetă ce poartă semnătura restaurantului. Conține cafea, înghețată de vanilie, lapte, frișcă dar și niște ingrediente pe care barmanii nu le divulgă în ruptul capului.

Ce e sigur, este că frappe-ul de la Poienița este produsul-vedetă al barului.

A făcut furori în sezonul trecut și în această vară clienții noștri îl vor putea savura din nou”, ne asigură Irina Comănescu, barman la ”Poienița”.

Indiferent dacă alegeți să consumați un preparat-vedetă sau o apă plată, dacă vreți o pizza sau un platou cu fructe de mare, important este sentimentul de libertate și doza de relaxare în aer liber pe care Terasa Poienița le asigură garantat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.