Acasă Infracțional Jaf la sediul Stației de betoane ”Electricopet” Bârlad. Hoții au tăiat seif-ul...

Jaf la sediul Stației de betoane ”Electricopet” Bârlad. Hoții au tăiat seif-ul cu un flex și au furat 60.000 de lei

0

Jaf la sediul Stației de betoane ”Electricopet” Bârlad. Hoții au tăiat seif-ul cu un flex și au furat 60.000 de lei. Spargerea a avut loc în toiul nopții, când trei indivizi cu cagule și mănuși au intrat pe fereastră. În prealabil, în aceeași noapte, hoții au tatonat terenul, au plecat și s-au întors înarmați cu toate sculele necesare spargerii.

Zeci de polițiști se află, la aceste ore, pe urmele a trei indivizi care au spart noaptea trecută birourile firmei Electricopet, o stație de betoane situată lângă Bârlad, la intrarea în comuna Grivița.

Hoții au pătruns în interiorul clădirii pe fereastră, după care au tăiat cu un flex seif-ul din biroul șefului stației de betoane, sustrăgând suma de aproape 60.000 de lei.

Grozăvia a fost descoperită la primele ore ale dimineții de către o angajată.

”Ușile clădirii nu erau forțate. Doamna a descuiat ușa, a intrat la ea în birou, după care a mers în biroul șefului stației de betoane. A simțit mirosul acela puternic produs de flex și a deschis fereastra. La o privire mai atentă în jur, a observat că seif-ul este tăiat cu flexul”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, Florin Obreja, reprezentant al firmei.

Nimeni din conducerea Stației de betoane de la Trestiana nu are vreo bănuială asupra identității hoților. Reprezentanții firmei cred însă că este vorba de cineva care cunoștea bine locul și nu resping posibilitatea ca făptașii să fie foști angajați. Concluzia au desprins-o după ce au vizionat înregistrarea video.

”Mașina mea este parcată în curte. Au căutat cheile în mașină, nu le-au găsit după care au plecat și s-au întors de vreo

Seif-ul pe care hoții l-au tăiat cu flexul, pentru a sustrage 60.000 lei

două-trei ori, probabil ca să-și aducă scule. Cu ajutorul unei scări pe care au găsit-o în curte, au urcat la fereastră, au dat o gaură sub mâner și au reușit să deschidă mecanismul care încuie și descuie fereastra. Cred că au plecat și au revenit după ce, inițial, au vrut să ia seif-ul cu totul. Când au văzut că nu reușesc să-l smulgă, au constatat că au nevoie de flex. Unul dintre ei a așteptat afară, lângă scară, în timp ce ceilalți doi au operat înăuntru”, ne-a relatat Florin Obreja.

Atât polițiști de la Bârlad, cât și de la Vaslui s-au deplasat la sediul stației de betoane. Au fost ridicate probe, s-au lut amprente etc. Ancheta este în desfășurare.

”Am fost sesizați dimineață, în jurul orei 7.00, cu privire la faptul că autori necunoscuți au pătruns în biroul unei firme din Bârlad, care are punct de lucru la Trestiana, de unde ar fi sustras o sumă de bani. În acest moment se fac cercetări pentru furt calificat”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.