Acasă Local La Bârlad, testarea gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin va fi...

La Bârlad, testarea gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin va fi reluată. Iată unde se fac programările

0

Pe 11 august, la ora 9.30 sosește la Bârlad caravana mobilă de screening pentru depistarea cancerului de col uterin.

Sunt așteptate la consultații femeile cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, nefiind necesar bilet de trimitere sau card de sănătate.

Până acum, în cele două campanii derulate în Bârlad, au fost depistate 10% de cazuri pozitive, persoanele beneficiind ulterior de investigații suplimentare și tratament precoce al cancerului de col uterin. Din păcate, în ciuda ratei de vindecare extrem de ridicată în cazurile depistate în stadiul de început al bolii, în România încă mai mor anual peste 1.900 de femei din cauza cancerului de col uterin. Așa cum am mai spus, însăși mama mea trăiește astăzi și este sănătoasă, datorită descoperirii din timp a unei boli considerată incurabilă. Nu îmi este foarte comod să vorbesc despre asta, dar aș vrea ca bârlădencele să știe că depistarea timpurie le poate salva viața”, a declarat Ana-Maria Vintilă, viceprimarul Bârladului.

Programările se fac la numerele de telefon 0335.800.180 și 0335.800.181, consultațiile urmând a avea loc in ambulante, în parcarea din fața Centrului de Permanență (Strada Ștefan cel Mare nr. 6).

Campania este derulată de Institutul Regional de Oncologie Iași împreună cu Fundația Enable.

Viceprimarul Ana-Maria Vintilă a mai precizat că în perioada următoare va urma screening-ul pentru cancer de sân (mamografie digitală gratuită).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.