Acasă Local Lansare Proiect Nu lasati Razboiul să frângă aripi!

Lansare Proiect Nu lasati Razboiul să frângă aripi!

0

Asociația Scouts of Art anunță lansarea Proiectului „Nu lăsați Războiul să frângă aripi!” finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Colaboratori locali, Primăria Municipiului Bârlad și Consiliul local Bârlad, Asociaia Filantropia Huși și Școala Gimnazială “Vasile Pârvan”, Bârlad.

Proiectul „Nu lăsați Războiul sa frângă aripi!” se adresează copiilor din familiile de refugiați din Ucraina care au solicitat drept de ședere în Bârlad și zona Huși mai mult de 90 de zile.

Scopul proiectului este de implicare a minim 20 de copii refugiați în activități educaționale, în activități de consiliere psihologică dar și în activități de petrecere a timpului liber pe perioada de ședere în Bârlad și zona Huși. 

Proiectul are ca obiective:

O1. Dezvoltarea capacității de receptare și producere a mesajelor orale sau scrise în diferite situații de comunicare în limba engleză și în limba română a minim 20 de copii refugiați, pe o perioadă de 9 luni.
O2. Îmbunătățirea stării de bine a minim 20 de copii refugiați prin participarea la activități recreative/culturale/de petrecere a timpului liber, pe o perioada de 9 luni.
O3. Conștientizarea a 20 de copii dar și a mamelor lor asupra fenomenului de trafic de ființe umane care poate avea loc în contextul fluxului mare de refugiați pe teritoriul României.
O4. Creșterea stimei de sine, combaterea rasismului și xenofobiei, promovarea interculturalității, a colaborării și prieteniei între refugiați și localnici
.

În cadrul proiectului copiii vor fi implicați în activități de comunicare în limba engleză și în limba română, activități de creativitate (activităi handmade), activități sportiv-recreative, vizite la diferite obiective turistice în Bârlad și Huși, activități de consiliere și asistență psihologică și emoționala și activități de informare și conștientizare asupra fenomenului de trafic de persoane. La sfârșitul fiecărei zile de activități, copiii vor primi o masă caldă. De asemenea, se vor organiza 2 excursii de câte 2 zile și o tabăra de 7 zile. Activitățile vor fi realizate de către persoane cu expertiză în domeniul educației însoțite de voluntari, 10 adolescenți din Bârlad și Huși. Proiectul va fi un real sprijin pentru copii dar și pentru familiile lor. Copiii vor dobândi competențe de comunicare în limba engleză și limba română astfel se vor integra mai ușor în comunitatea școlară locală,vor petrece timpul liber în mod organizat, vor primi consiliere și sprijin psihologic pentru a trece mai ușor peste traumele produse de despărțirea de cei dragi. Părinții vor putea accesa un loc de muncă în timp ce copiii lor sunt implicați în activități. Și nu în ultimul rând, două mame ucrainene ale copiilor din program vor fi angajate part time pentru a facilita comunicarea între responsabilii de activități,voluntari și copiii din grupul țintă.

Proiectul „Nu lasati Razboiul sa franga aripi!” este derulat de Asociatia Scouts of Art și finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

*****

Asociația Scouts of Art din Bîrlad are ca obiectiv fundamental implementarea programelor educative în România împreună cu parteneri din SUA și Marea Britanie, sprijinind participarea tinerilor în activități de voluntariat. Având un număr de 30 de colaboratori și de voluntari din România și din SUA, Asociația Scouts of Art din Bîrlad promovează valorile europene: toleranța, acceptarea diversității, incluziunea socială atât în rândul elevilor cât și în comunitatea locală. Împreună cu partenerii din cadrul asociațiilor Global Volunteers (SUA), Rotary Bârlad, Școala Gimnazială “Vasile Pârvan”, Bârlad, International Child Life din Olanda, Est 1 TV Bârlad, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui si Primăria Bârlad, asociaia a derulat proiecte de sprijinire a educaiei prin artă (proiectul ‘‘Un zâmbet prin artă’’), proiectul Mark Twain( în perioada 2011-2015 a asigurat pentru 120 de elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Pârvan” cursuri gratuite de limba engleză), proiectul American Summer Camp 2013 ( 20 de elevi au primit burse pentru a participa la cursuri gratuite de engleză în tabăra de tineri organizată în munții Ciucaș), proiectul American Summer Camp 2014 (mai mulți tineri de 16 ani aflați în plasament familial au participat gratuit și 10 elevi au primit burse pentru a participa la tabara de engleză din masivul Ceahlău). Materialele de studiu în limba engleză au fost oferite de Oxford University și Cambridge University din Marea Britanie.

Voluntarii americani din asociație au participat la activități comune cu voluntarii de la International Child Life Olanda la Proiectul Annenor, implementat la Școala Gimnazială Vasile Pârvan din Bârlad, susținând ore de predare în limba engleză pentru elevii fără posibilități financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.